NORSK MAT: Dette er en av de bedre måtene å nyte norsk blomkål på
NORSK MAT: Dette er en av de bedre måtene å nyte norsk blomkål på Foto: Kristian Bergh / P4
Nå er det høysesong for norsk blomkål, og P4s mat- og vinekspert Christer Berens slår et slag for en real norsk råvare.

Til fire personer:

Pasta til fire personer
Laks til fire personer, ca 500 gram

Blomkålstuing
3/4 av et middels stort blomkål
2 dl fløte
Saften fra en halv sitron
1 hakked tomat
1 stilk finhakket vårløk
1 fed finhakket hvitløk
Salt
Pepper

1. Del blomkålen i biter, og kok den et par minutter i vann. Hell så av vannet, tilsett fløten, og kok opp på nytt. 
2. Bruk en stavmikser, og miks blandingen godt. Tilsett hvitløk og vårløk. 
3. Smak til med sitron, salt, pepper, og tilsett tomatene

Blomkålkrønsj
1/4 blomkål, revet 
1 dl kavring
40 gr revet parmesan

1. Stek kavringen sammen med litt smør i ca et minutt.
2. Tilsett revet blomkål, stek videre i et minutt.
3. Bland i revet parmesan.


Stek tynne lakseskiver, og hell blomkålstuingen over kokt pasta, og bland dette sammen.

Til servering tilsetter du  krønsjen over blomkålstuingen, med laksen som «prikken over i'en» øverst.
asd

Flere kanaler