I samarbeid med
Det er fullt av norsk blomkål i butikkene, og i den anledning laget Christer blomkålsuppe! Video: P4
  • 13.06.14
    2 min
  • 13.06.14
    3 min
Blomkål kan man koke, gratinere, grille, lage puré eller suppe – kort sagt kan det brukes til det meste. Men i dag skal vi lage en enkel og meget velsmakende blomkålsuppe med røket laks og krutonger. 

Ingredienser til 4-6 porsjoner:

- 2 middels store blomkål
- 3 stilker vårløk i små skiver
- Saften av en halv sitron
- 5 dl H-melk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl kylling, fisk eller grønnsakskraft. Terning kan også brukes.
- 250 gram røykelaks i biter eller små skiver
- Brødkrutonger
- 3 ss hakket persille
- Salt og pepper

Slik gjør du:
1. Del blomkålen i små biter med spar ¼ hodet
2. Legg blomkål i en gryte og hell i melk så det dekker og kok blomkålen mør.
3. Kjør blomkålen glatt med en stavmikser
4. Tilsett kraft, fløte og vårløk. Kok opp igjen, og la det småkoke i ca 4-5 minutter.
5. Spe med mer melk eller fløte til ønsket konsistens.
6. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. 

Hell suppen i suppetallerken og legg på laks, krutonger samt persille.  
Server med øl, rosevin eller farris!

Flere saker

NRK har fått mange klager etter id-sending NRK har fått tilsendt mange klager etter gårsdagens id-sending. Mandag 25.05 2020
Flere kanaler