MATLAGING: Har du en grill har du uendelig mange muligheter.
MATLAGING: Har du en grill har du uendelig mange muligheter. Foto: P4
0:00 | 2:47

Dette er en lett og meget velsmakende sommerrett. Tilberedes i dyp ildfast form/langpanne på grillen. Du trenger ikke masse fancy ekstrautstyr til grillen, men du trenger en grill med lokk.

– Målene  i oppskriften trengs ikke følges slavisk, jeg varierer med ulike grønnsaker og urter etter hva jeg har for hånden,  sier Christer.

LES OGSÅ: Stekt makrell med stuet spinat

Dette trenger du til 4-6 personer:

En dyp ildfast form

1 nett blåskjell

Ca 800 gram fiskefileter i ca 50 grams biter

4 skivede sjalottløk

4 skivede tomater

4 skivede gulrøtter

4 hakkede hvitløksfedd

1/2- 1 chili

4 ss hakkede urter feks, persille, dill eller kjørvel

4 dl hvitvin

200 gram smør

2 dl olivenolje

Salt og pepper

LES OGSÅ: Grillet villaks med sommerens grønnsaker og hvitvinsaus

Slik gjør du:

1. Sett formen i grillen og ha middels varme.

2. Smeltlitt smør og legg i løken og gulrøttene sammen med ca 1 ts salt og etkryddermål pepper og chilien.

3. Når løken har blitt gylden tilsetteshvitvinen, blåskjellene og hvitløken, øk varmen og steng lokket.

4. Når blåskjellene har åpnet seg tas de ut og spares.

5.Salte og pepre fisken og legg den i formen med tomatene på toppen sammen medolivenolje og smør. Tykk fisk trenger ca 7-8 minutter, flat fisk 4-5 minutter.

6.Sjekk underveis. Fisken er ferdig når den begynner og slippe væske.

7. Legg i blåskjellene med eller uten skjell samt urter.

LES OGSÅ: Slik tiner du frosne reker

Serveres sammen med sommerens ferskeste poteter.

Ønskers vin til maten? En fruktig og lett hvit eller rosé passer utmerket.

God sommer!

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler