DIGG: Amerikanske pannekaker med lønnesirup, valnøtter, bacon og blåbærsyltetøy blir garantert tatt godt imot på frokostbordet.
DIGG: Amerikanske pannekaker med lønnesirup, valnøtter, bacon og blåbærsyltetøy blir garantert tatt godt imot på frokostbordet. Foto: P4
Denne uken er Christer Berens inspirert av valget i USA og disker opp med en klassiker som gjør helgefrokosten ekstra bra. Det byr også på noen kalorier, men en gang i blant er dette helt klart verdt å unne seg. 

Dette trenger du:
50 g smør
2½ dl melk (helmelk eller lettmelk)

2 egg
3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

½ ts salt

1 ss sukker

Du kan bytte ut halvparten av melken med kefir eller kulturmelk og hvis du ønsker luftigere pannekaker så visper du eggehvittene for seg og vender de inn i røren til slutt. 

Slik gjør du: 
1. Smelt smør og tilsett melk, visp deretter i eggene
2. Bland hvetemel, bakepulver, salt og sukker i en bolle. 
3. Hell det bløte i det tørre mens du rører jevnt
4. La røren svelle i 15 til 20 minutter (dette gir røren rett konsistens)
5. Stek pannekakene, ca 15 cm i diameter

Tilbehør:
Sprøstekt bacon
Blåbærsyltetøy
Valnøtter
Lønnesirup



Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler