I samarbeid med
GRESKE FRISTELSER: Smakfulle retter fra Hellas er det vanskelig å si nei til.
GRESKE FRISTELSER: Smakfulle retter fra Hellas er det vanskelig å si nei til.
Til tross for at vi ikke kan reise så mye for tiden, er det heldigvis ikke så vanskelig å lage nydelige retter fra det store utland her hjemme. 

Vi spurte lytterne, som svarte at de ville ha mat fra Hellas, og da var ikke Christer vond å be. Kleftiko er en deilig og smaksrik rett, som passer både til hverdags og fest!

Dette trenger du
KLEFTIKO (for 6 personer)
Grytekjøtt av lam (ca 1 kg)
1 dl olivenolje
1 dl hakket frisk persille
2 stk rød paprika
2 stk gulrot
1 stk grønn squash
12 stk potet
12 stk sjalottløk
6 båter hvitløk
2 ss tørket oregano
2 ss rosmarin eller timian
100 g fetaost
Saften av 1 sitron
Litt honning
Bakepapir

Slik gjør du det
1. Skjær kjøttet i store biter
2. Kutt paprika, gulrot og squash i grove biter. Del store poteter og løk i to. Finhakk hvitløk
3. Varm olje i en dyp stekepanne og brun kjøttbitene. Fres grønnsaker, poteter og hvitløk raskt i samme panne
4. Legg to lange hyssingsnører i kryss i bunnen av en flat, ildfast form. Legg bakepapir i formen slik at det henger i kantene og dekker bunnen helt. Bruk nok papir til at det kan pakkes rundt kjøttet og grønnsakene
5. Legg kjøtt og grønnsaker tett i tett i formen og krydre med salt og pepper
6. Dryss oregano, rosmarin og/eller timian over kjøtt og grønnsaker. Smuldre fetaost med fingrene og dryss på toppen, ringle litt honning over og skvis sitronen
7. Brett papiret godt rundt kjøtt og grønnsaker og knyt sammen med hyssingen. Plasser formen midt i ovnen og stek ved 180 °C i 1 time

Du kan også lage retten i fine porsjonsformer (se bilde).

Server retten rykende varm, gjerne med en hjemmelaget tzatziki.

Flere kanaler