Nytelsesfredag

Christer feirer svensk midtsommer med norske råvarer

Årets festligste helg står for døren i Sverige. Men det er ingen grunn til at vi her på berget ikke kan kose oss litt ekstra vi også.

 Foto: P4
Foto: P4

Denne helgen feirer svensker verden over midsommar afton, en høytid så høy at til og med Systembolaget holder stengt.

Vår svenske mat- og vinekspert Christer Berens skal selvsagt hjem til Bollebygd for å feire, men var snill nok til å dele kveldens festoppskrift før han kastet seg i Volvoen.

Og for å få best mulig resultat har vår svenske venn fyllt opp sitt romslige bagasjerom med norske råvarer.

Svensk midsommar afton med norske råvarer
Dette trenger du:
4 Personer
2 bokser med ansjos fra Engelsviken
Rømme
Gressløk
Dill
Lakserogn eller annen rogn

Kokte poteter

Slik gjør du det:
Ta ut ansjosen og legg på papir slik at de tørker litt før servering

Skjær to  poteter i skiver og dander rømme, hakket gressløk og dill med lakserogn på toppen.
Poteten kan være varm eller kald etter smak.

Server med øl og nubbe (snaps) til. Gjerne en nubbe du har krydret selv.

Christers egen nubbe lages med 3 dl vodka, 1 dl hele solbær og 3 ss sukker som trekker i minst to dager, gjerne lenger, før de siles.

Har du ikke tid til å vente kan du lage hurtigversjonen. Da knuser du solbæren og siler av etter 3 timer.