I samarbeid med
VÅR: I Oslo er vi godt på vei til vårfølelse, men Christer sier at det er aldri for kaldt til å grille uansett hvor i Norge man befinner seg.
VÅR: I Oslo er vi godt på vei til vårfølelse, men Christer sier at det er aldri for kaldt til å grille uansett hvor i Norge man befinner seg. Foto: Frida Giskås, P4
Christer setter i gang grillsesongen og viser deg hvordan du lager den beste nakekoteletten og ferske grønnsaker.

FØRST: Det er ikke alltid man har vært like flink til å rense grillen fra forrige sesong, og det kan da være lurt å gå over med en stålbørste for å få av det meste av sot og fett.

Slik lager du marinerte nakekoteletter til 6 personer.

Dette trenger du til marineringen:
800g nakkekoteletter
2 dl øl
1 dl olje blanding av liven og nøytral
1 skivet stor løk
3 knuste hvitløksfedd
En halv ts fennikelfrø
3 ss limesaft
1 rød chili (minimum)

Legg alt i en bolle eller pose og la det stå helst over natten.

Marinering
LA KJØTTET LIGGE: Christer sier du bør la kjøttet marinere minst over natten og helst lengre. Foto: Frida Giskås, P4


Dette trenger du til dressingen:
3 ss majones
3 dl crème fraîche
2 revne hvitløksfedd
1 ss limesaft
En halv ts fennikelfrø
Chili eller annen pepper etter smak
Koriander blander du inn til slutt.

Bland alt godt sammen.

På grønnsakene kan man bruke marinaden for å glaze over under grilling.

Njut! Som Christer ville sagt.

Ferdig
NAM: Ferske grønnsaker og marinerte koteletter gjør seg på grillen når som helst. Foto: Frida Giskås, P4



Flere kanaler