I samarbeid med
FRYSERN: Christer har funnet frem deilig torsk fra fryseren, og viser deg hvordan du kan lage bakt torsk med sellerirot og potetpure.
FRYSERN: Christer har funnet frem deilig torsk fra fryseren, og viser deg hvordan du kan lage bakt torsk med sellerirot og potetpure. Foto: P4

Christer henter opp gyldne varer fra fryseren og i dag står det bakt torsk med grønne erter, pepperrot, selleri og potetpuré på menyen. 

Dette trenger du til 4 personer
700-800 gram torskerygg, helst med skinn
2 knuste hvitløksfedd
2 ss kapers
100 gram smør
2 ss sitron
1 ss hakket dill eller persille

Slik går du frem:

Tin fisken i kjøleskapet eller under rennende vann. Har du en sous vide-sirkulator kan du ha den på lav varme.

Strø ca 1-2 ts salt på torsken og la den ligge i ca 10 minutter. Skyll og tørk fisken godt.

Sett en stekepanne på middels til høy varme. Salt og pepre fisken. Ha i litt olje i pannen og legg i fisken med skinnsiden ned og stek i ca. 3 minutter, snu fisken og stek i ca. 1 minutt. Senk varmen og ha i 2 ss smør og hvitløken. Snu fisken og hell smøret over. Når den flaker seg lett er den ferdig.

Ha i mer smør etter hvert, samt kapers, urter og litt sitronsaft. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Hell smøret med kapers og urter over fisken ved servering

Ca 200 g grønne erter
Kok ertene uten lokk i 2 minutter. Sil av vannet og ha i litt smør, salt og pepper. Hold varmt.

Potet- og sellerirotpuré
300 gram poteter
300 gram sellerirot
2 ss smør
1 dl melk, fløte eller Creme fraiche
Salt og pepper

Kok selleri og poteter møre og hell av vannet. Stamp de til stappe og tilsett smør, veske, salt og pepper. Rør til purén blir glatt. Etterfyll med mer veske ved behov.


Flere saker

– Personer som nekter å jobbe av religiøse årsaker skal ikke få stønad – Det er ikke akseptabelt at Nav gir penger til folk som ikke vil jobbe av religiøse grunner. Torsdag 30.07 2020
– Synd hvis minnesmerket ikke er på plass til neste år – Det er veldig synd hvis det nasjonale minnesmerket på Utøya ikke er på plass til tiårs-markeringen neste år. Fredag 31.07 2020
Flere kanaler