SNADDER: Hva med å imponere med litt lekkert oksekjøtt i helgen?
SNADDER: Hva med å imponere med litt lekkert oksekjøtt i helgen? Foto: Christian Wehus/P4
Oppskrift for seks personer:
1.5 kilo høyrygg
2-3 løker ca 400 gram
300 gram rot selleri
2 st rød paprika
3 st gulrot
6 fedd hvitløk
50 gram tomatpuré
3 dl tomatsaus
3 dl amarone 2 dl hvis du er gjerrig
25 gram frisk pepperrot ca.
Frisk timian
ca 1 tsk pepper og 2 tsk salt

1. Skjær kjøttet i store biter på over 100 gram stykk
2. Hakk alle grønnsaker i sukkerbit store biter
3. Bryn kjøttet og legg det til siden
4. Bryn alle grønnsakene
5. Øk varmen til høyeste og tilsett Amarone og kok i et minutt
6. Senk varmen og tilsett Tomatpuré og tomatsaus og kok i minimum 10 minutter
7. Riv pepperroten og tilsett litt salt og pepper og halvparten av timianen gjerne med stilk
8. Sett inn i ovnen på 80 grader om du har tid at vente i ca 6 timer på 130 grader om du kun vil vente i tre timer. Kjøttet er ferdig når det er mørt.
9. Ta opp timiankvistene som har kokt med og tilsett frisk hakket timian.
10. Ta opp kjøttet og kjør resten av ingrediensene med en stavmikser til en saus/ puré

Lag potet og selleripuré bestående av like deler potet og selleri. Tilsett 1 tsk. creme fraiche og 1 tsk. smør per hundre gram puré, krydre med fersk pepperrot, salt og pepper.

Servering: Hel sausen på tallerken, legg potetpuré mitt på tallerken og plaser kjøttet ovenpå

Flere kanaler