Slik lager du denne kjempesunne fredagsretten! Video: P4
  • Nytelsesfredag med Christer Berens - del 1
    09.01.15
    03:37
    09.01.15
    03:37
  • Nytelsesfredag med Christer Berens - del 2
    09.01.15
    04:38
    09.01.15
    04:38
Ingredienser 4 personer:

6 st. middels store rødbeter
1 broccoli
1 mozzarella
3 ss. hakkede valnøtter eller andre nøtter
8 ss. olivenolje
2-3 ss. eddik (helst bringebær)
1 ss. honning
Salt og pepper


1. Bak rødbetene i ovnen på 200 grader i ca. 1 time. Hell litt olje på, så blir skallet lettere å skrelle.
2. Skrell rødbetene og skjær de i så tynne skiver som mulig
3. Riv broccolien på et rivjern. Kun toppene skal med.
4. Bland olje, eddik, nøtter, honning og litt salt og pepper.
5. Riv eller skjær osten i små biter
6. Fordel rødbetene ut på tallerkene  (som Carpaccio)
7. Dryss broccoli og osten over rødbetene. Avslutt med å helle over dressingen.

Tips: Rødbetene kan serveres lune eller kalde. Man kan også kjøpe ferdig kokte rødbeter i butikken. Men bakte rødbeter er aller best.

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler