Slik lager du denne kjempesunne fredagsretten! Video: P4
  • 09.01.15
    3 min
  • 09.01.15
    4 min
Ingredienser 4 personer:

6 st. middels store rødbeter
1 broccoli
1 mozzarella
3 ss. hakkede valnøtter eller andre nøtter
8 ss. olivenolje
2-3 ss. eddik (helst bringebær)
1 ss. honning
Salt og pepper


1. Bak rødbetene i ovnen på 200 grader i ca. 1 time. Hell litt olje på, så blir skallet lettere å skrelle.
2. Skrell rødbetene og skjær de i så tynne skiver som mulig
3. Riv broccolien på et rivjern. Kun toppene skal med.
4. Bland olje, eddik, nøtter, honning og litt salt og pepper.
5. Riv eller skjær osten i små biter
6. Fordel rødbetene ut på tallerkene  (som Carpaccio)
7. Dryss broccoli og osten over rødbetene. Avslutt med å helle over dressingen.

Tips: Rødbetene kan serveres lune eller kalde. Man kan også kjøpe ferdig kokte rødbeter i butikken. Men bakte rødbeter er aller best.

Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler