I samarbeid med
PIGGVAR: Det er viktig å steke piggvaren godt slik at man gjør fettet rennende.
PIGGVAR: Det er viktig å steke piggvaren godt slik at man gjør fettet rennende. Foto: P4

Linser er både godt og næringsrikt, samtidig som det er lett og raskt å lage siden linser ikke trenger å ligge i bløt. De beste linsene kommer ifølge mange fra den franske byen Puy, men får du ikke tak i det kan du bruke andre. 

Denne oppskriften passer både til kjøtt og fisk. Jeg har valgt kyllingkraft og hvitvin, men vil du ha den kraftigere så kan du bruke oksekraft og rødvin som er det vanligste.

150 gram linser fra Puy
1 finhakket løk
1 finhakket gulrot
1 finhakket persillerot
2 fedd hvitløk
2 dl kyllingkraft
2 dl hvitvin eller saften av en sitron
1 ss hakket persille
1 finhakket søt paprika
Salt og pepper, gjerne chipotlepepper.

- Kok linsene i 5 minutter, og sil av vannet.
- Ha løk, gulrot, persillerot, hvitløk i en tykk kjele sammen med litt olivenolje og stek på svak varme i 3 minutter.
Tilsett kyllingkraft og vin/sitron og kok opp, tilsett linsene. Fortsett å koke til linsene er møre.
- Bland i paprika og persille, smak til med salt og pepper.


Salte og pepre fisken

Stek den i en blanding av olje og smør.


Flere saker

Provoserte sykepleiere -Det er provoserende at folk ikke tar ansvar og overholder smittevernreglene. Tirsdag 11.08 2020
Flere kanaler