Denne retten kan du sette inn i ovnen på morgenen før du drar ut på ski! Video: P4
  • 13.03.15
    Nytelsesfredag
    2 min
  • 13.03.15
    Nytelsesfredag
    4 min
I dag disket Christer opp med langtidsstekt svinenakke med spicy tomatsaus. Dette er en rett som nesten lager seg selv. Her har du oppskriften.

Ingredienser til fire personer:
1 kg Surret svinenakke
2 Tomater, delt i to
2 dl Sjampinjong
3 Sjallotløk, delt i to
4 Hvitløksfedd
2 Røde paprika, delt i store biter
1/2 dl olivenolje
3 ss tomatpuré
1/2 Rød chili eller tabascosaus
1-2 ts Salt
1/2 ts Pepper

Slik gjør du:
1. Gni inn svinenakken med salt og pepper
2. Brun svinenakken i gryta
3. Tilsett alle ingrediensene
4. Sett inn i ovnen på 85 grader. Steken er ferdig når termometeret viser 60-65 grader, dette tar ca åtte timer
5. Ta ut steken, bruk enten en stavmikser eller hell alle ingrediensene i en blender.
6. La ingrediensene koke på høy varme i fem minutter
7. Smak til med salt, pepper og tabasco

Server gjerne retten med ris, eller potetpuré

Tips: For at steken skal bli fortere ferdig kan du skru opp temperaturen på slutten.

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler