I samarbeid med
NAM: Deilig Eggs Benedict passer godt til frokost.
NAM: Deilig Eggs Benedict passer godt til frokost. Foto: P4

Christer gir deg oppskristen på deilig Eggs Benedict!

Dette trenger du:

150 gram bacon.
4 egg til 4 personer.
4 brødskiver
½ ts pepper

Og til Hollandaise:

3 eggeplommer
1 ss sitronsaft
10 ss / 140 g smør
1 spiseskje med revet pepperrot setter god smak på sausen.
En knipe med cayenepepper.

 

Slik går du frem:

- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Legg baconskiver og brødskivene utover et stekebrett med bakepapir. Stek baconet og brødet i ca. 10 minutter.

- Fyll ca 10 cm vann i en kasserolle og 2 ss eddik. Varm opp vannet til man kan se små luftbobler i bunnen. Vannet skal ikke koke.

- Knekk eggene i en bolle. Og rør vannet slik at det lager en virvel i kjelen, og legg eggene forsiktig i.

- La egget ligge i vannet i ca 4 minutter. Da blir plommene rennende. Eggen kan ligge lengre dersom man ønsker en fastere plomme. Ta eggene ut av vannet med en hullsleiv og legg de på tørkepapir.

Slik lager du enkel Hollandaisesaus:

- Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Smøret skal ikke koke, men være rett under koketemperatur. 

- Separer eggeplommene fra eggehvitene og ha plommene over i en bolle sammen sitronsaft. Sett bollen i et vannbad og visp eggene kremet. Bland så inn litt og litt smør med eggene. Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg. 

- Riv pepperoten over og rør inn. 

- Smaksett med caynepepper.

Christer brukte også røykelaks som tilbehør. Nam!

Bon Appétit!


Flere kanaler