I samarbeid med
NAM: Deilig Eggs Benedict passer godt til frokost.
NAM: Deilig Eggs Benedict passer godt til frokost. Foto: P4
Christer gir deg oppskristen på deilig Eggs Benedict!

Dette trenger du:

150 gram bacon.
4 egg til 4 personer.
4 brødskiver
½ ts pepper

Slik går du frem:

- Forvarm stekeovnen til 200 grader. Legg baconskiver og brødskivene utover et stekebrett med bakepapir. Stek baconet og brødet i ca. 10 minutter.

- Fyll ca 10 cm vann i en kasserolle og 2 ss eddik. Varm opp vannet til man kan se små luftbobler i bunnen. Vannet skal ikke koke.

- Knekk eggene i en bolle. Og rør vannet slik at det lager en virvel i kjelen, og legg eggene forsiktig i.

- La egget ligge i vannet i ca 4 minutter. Da blir plommene rennende. Eggen kan ligge lengre dersom man ønsker en fastere plomme. Ta eggene ut av vannet med en hullsleiv og legg de på tørkepapir.

I denne oppskriften har Christer også laget en Hollandaisesaus med sennep som du kan lage hvis du har en morgen med god tid. 

Dette trenger du:

3 eggeplommer
1 ss sitronsaft
10 ss / 140 g smør
1 spiseskje med revet pepperrot setter god smak på sausen.
En knipe med cayenepepper.
Litt sennep om du ønsker det. 

Slik lager du enkel Hollandaisesaus:

- Smelt smøret forsiktig i en liten kjele. Smøret skal ikke koke, men være rett under koketemperatur. 

- Separer eggeplommene fra eggehvitene og ha plommene over i en bolle sammen med sitronsaft. Sett bollen i et vannbad og visp eggene kremet. Bland så inn litt og litt smør med eggene. Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg. 

- Riv pepperoten over og rør inn. 

- Smaksett med caynepepper og sennep. 

Bon Appétit!

Flere kanaler