Denne uken byr Christer på mørt viltkjøtt. God (h)elg! Video: P4
  • 17.10.14
    Christer del 1
    3 min
  • 17.10.14
    Christer del 2
    4 min
Elgfilet med skogens krydder:
 
700-800 gram Elgfilet.
3 ss. Smør
1 ss. Hele einebær
1 tsk knuste einebær
Salt og pepper
 
Saus:
 
3. ss. smør
300 gram rensede kantareller
2 st. skivet sjalott løk
2 fedd hakket hvitløk
1 tsk hakket frisk timian
2 dl rødvin
2 dl creme fraiche
2 dl viltkraft. Kan sløyfes.
1 tsk knuste einebær
Salt og pepper
 
Slik gjør du:
 
1.    Sett ovnen på 150 grader
2.    Gni inn kjøttet med salt, pepper og knuste einebær
3.    Smelt smøret i en jern panne sammen med de hele einebærene
4.    Legg i kjøttet når smøret begynner bli brunt.
5.    Bryn kjøttet på middels sterk varme på alle sider
6.    Sett inn kjøttet i ovnen i ca 15 minutter, steke termometeren skal vise 58 grader
7.    La kjøttet hvile i minimum  15 minutter
 
1.    Legg kantarellene i den samme stekepannen som du stekte kjøttet i
2.    Varm opp først på svak varme. Når soppen begynner og slippe veske legges
Smør, løk og hvitløk i. Stek noen minutter på middels varme til løk og soppen får farge.
3.    Kok rødvin, kraft og Creme fraiche sammen  i egen kjele og hell over soppen
4.    Rør godt.Sausen er ferdig når den er kokt ned til sausekonsistens
5.    Tilsett timian og Eiene bær samt  litt salt og pepper
 
Tips. Sausen kan smakes til med litt brunost eller bær gele hvis ønskelig
 
Server Potet og selleripuré til.
 
Mørt vilt kjøtt synes jag smaker best når det ikke er stekt hverken for lite eller for mye. Medium skal den være.
Det beste av  alt er at til vilt kan bør det serveres ekstra god vin.
VIN: Nebbiolo  Piemonte-Italia

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler