Dagens fredagsgodbit er gratinert blomkål med deilig skinke! Video: P4
  • 22.08.14
    Christer lager gratinert blomkål - del 1
    4 min
  • 22.08.14
    Christer lager gratinert blomkål - del 2
    4 min
Ingredienser (4 personer):
2 Blomkål
2 dl Fløte
3 hakket sjalottløk
2 hakkede tomater uten skinn og saft
3 ss smør
2 dl sopp i små biter
100 gr spekeskinke i små skiver
2 eggeplommer
2 dl hvitvin
2 dl revet ost

Slik gjør du:
1. Del blomkålen i to. Kok 7-8 minutter og avkjøl.

Slik lager du stuingen:
1. Fres sjalottløk i smør til den blir blank.
2. Tilsett vin og kok ned til 1/4.
3. Tilsett sopp og fløte. Kok ned til det tykner.
4. Tilsett eggeplommer og halve osten. Rør godt om.

Slik lager du gratineringen:
1. Del blomkålen i passende biter og legg i en ildfast form.
2. Strø over tomater og skinke.
3. Hell over stuingen, og strø over resten av osten.
4. Sett inn ovnen på 200 grader, og stek i ca 10 min. (Den er klar når den er gyllen).

Flere kanaler