I samarbeid med
GYROS: Deilige greske gyros med pitabrød og tzatziki. FOTO: P4.
GYROS: Deilige greske gyros med pitabrød og tzatziki. FOTO: P4.
Ingredienser:
1 kilo svinenakke, i store biter
1 ss salt
1 ss hel sort pepper
1 ss tørket oregano
1 ss korianderfrø
2 ss tørket timian
1 ss hvitløkspulver
1 ts cayennepepper
1 ts spisskummen
0,5 ts malt nellik
0,5 dl olivenolje

Fremgangsmåte:
Bland alt godt sammen og mariner kjøttet i minst en time, gjerne over natten. Fordel kjøttet på spyd og stek i ovnen eller på grillen. Først på svak varme, deretter høy varme på slutten.

Tzatziki:
3 dl gresk yoghurt
1,5 stk. agurk
0,5 ts salt
2 båt hvitløk
0,5 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte:

  1. Riv slangeagurk på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
  2. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

Servering:

Anrett pent på en tallerken, gjerne med pitabrød og salat.