• Nytelsesfredag med Christer - del 1
    05.12.14
    04:53
    05.12.14
    04:53
  • Nytelsesfredag med Christer - del 2
    05.12.14
    04:40
    05.12.14
    04:40
Christer Berens julegløgg

For mange hører julegløggen til. Her er vin- og matekspert Christer Berens helt spesielle oppskrift.

Ingredienser:
1 flaske rødvin 
10 cl madeira eller portvin (kan sløyfes)
10–15 cl vodka, rom ellerkonjakk – eller aller best: P4s egen julesnaps
1 hel kanelstang 
20 hele kryddernelliker 
1 liten bit ingefær 
1 knust stjerneanis 
1 ts kardemommefrø 
½ pomeransskall 
Litt appelsin-, sitron- ellermandarinskall 
2–2,5 dl sukker (helst brunt sukker)

1. Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydderier og la det koke noen minutterslik at smakene trekkes ut. 
2. Tilsett sukker. 
3. Tilsett resten av vinen. Fra nå av må ikke gløggen koke, for da forsvinneralkoholen. 
4. Til sist tilsettes brennevinet. 

Serveres sammen med rosiner og hakkede mandler, og pepperkaker, gjerne med litt gorgonzola.

Barnegløgg 
Barn skal også ha det litt spesielt før jul, så hvorfor ikke serveredenne i familieselskapet!Bruk ugjæret, rød druesaft eller solbærsirup i stedet for vin. Smaktil med sukker, og legg i en liten kanelstang og et par nellikspiker.Tilsett mandler og rosiner. Gløggen varmes opp til kokepunktet påsamme måte som vanlig gløgg. Pass bare på at den ikke blir for sterktkrydret!

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler