• 05.12.14
    Nytelsesfredag med Christer - del 1
    4 min
  • 05.12.14
    Nytelsesfredag med Christer - del 2
    4 min
Christer Berens julegløgg

For mange hører julegløggen til. Her er vin- og matekspert Christer Berens helt spesielle oppskrift.

Ingredienser:
1 flaske rødvin 
10 cl madeira eller portvin (kan sløyfes)
10–15 cl vodka, rom ellerkonjakk – eller aller best: P4s egen julesnaps
1 hel kanelstang 
20 hele kryddernelliker 
1 liten bit ingefær 
1 knust stjerneanis 
1 ts kardemommefrø 
½ pomeransskall 
Litt appelsin-, sitron- ellermandarinskall 
2–2,5 dl sukker (helst brunt sukker)

1. Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydderier og la det koke noen minutterslik at smakene trekkes ut. 
2. Tilsett sukker. 
3. Tilsett resten av vinen. Fra nå av må ikke gløggen koke, for da forsvinneralkoholen. 
4. Til sist tilsettes brennevinet. 

Serveres sammen med rosiner og hakkede mandler, og pepperkaker, gjerne med litt gorgonzola.

Barnegløgg 
Barn skal også ha det litt spesielt før jul, så hvorfor ikke serveredenne i familieselskapet!Bruk ugjæret, rød druesaft eller solbærsirup i stedet for vin. Smaktil med sukker, og legg i en liten kanelstang og et par nellikspiker.Tilsett mandler og rosiner. Gløggen varmes opp til kokepunktet påsamme måte som vanlig gløgg. Pass bare på at den ikke blir for sterktkrydret!

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler