Siden Christer lagde surstrømming forrige fredag, kom han tilbake i dag med lam for å få tilgivelse! Video: P4
  • 12.09.14
    Christer del 2
    4 min
  • 12.09.14
    Christer del 1
    4 min
Du trenger (6-8 personer)
2 kg lammesadel.
2 dl. lammekraft - gjerne Jacobs.
2 dl. hvitvin
200 gr. smør.
3 ss. persille.
1 ss. sterk sennep.
Salt og pepper.

Slik gjør du (lam):
1. Sett ovnen på 230 grader.
2. Gni inn salt og pepper i lammet.
3. Sett inn i termometer i den tykkeste delen av lammet og still den på 55 grader.
4. Legg lammet på en rist med en langpanne under og hell på hvitvin.
5. Sett inn lammet i ovnen og stek til det er 55 grader.
6. Ta ut lammet og la det hvile i minimum 20 minutter.
7. Sett inn igjen i lammet og stek til det er 60 grader.
8. Ta ut igjen lammet og la det hvile i minimum 20 minutter.

Slik gjør du (saus):
1. Hell sky fra lammet i en kjele og kok opp.
2. Tilsett lammekraften og kok i et par minutter.
3. Senk varmen og visp inn smøret inn små deler.
4. Smak til med sennep, salt og pepper. Og tilsett persille.

Server med sesongens grønnsaker!

Tips
1. Hvis de smale filene som sitter på undersiden av sadelen er tilstede, så anbefales det å skjære ut å steke dette for seg.
2. Be slakteren å rute fettet på oversiden av kjøttet.

Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler