I samarbeid med
MORKELPASTA: Deilig pasta med morkelsaus. FOTO: P4
MORKELPASTA: Deilig pasta med morkelsaus. FOTO: P4
Ingredienser:
4 personer
Ca. 50 gram tørkede morkler (ca 2 dl) som har vært utvannet og kokt (se nedenfor)
300 gram svinenakke i terninger
2 dl kremfløte 
2 eggeplommer
Ca 30 gram revet pecorino eller parmesan 
1-2 dl hvitvin 
2 finhakket sjalottløk 
2 ss. hakket persille 
Ca. 250 gram pastaskruer 
Olje og smør til steking 

Fremgangsmåte

Start med steke løken i smør på svak varme. Kutt morklene i små biter og tilsett dem i smøret med litt salt og pepper. Stek under omrøring i ca. 2 minutter. Øk varmen og tilsett hvitvin og kok inn til halv mengde. Tilsett fløten og kok inn til halvparten ca. 3 minutter. 

Salte og pepre svinekjøttet og stek på middels til høy varme i ca. 3 minutter, kjøttet skal være gjennomstekt. Legg kjøttet over i sausen.

Kok pastaen som anvist på pakken. Pass på så du ikke koker pastaen for mye, den skal være al dente.

Hell av pastavannet men ta vare på tre spiseskjeer pastavann.

Ha eggeplommene i morkelsausen sammen med tre spiseskjeer pastavann og halvparten av osten. Smak på sausen og smak evt. til med litt mer salt og pepper 

Bland pasta og morkelsaus, og la det stå på svak varme i ca. et minutt slik at pastaen suger til seg litt av sausen. 


Servering

Legg pasten på tallerker og strø over hakket persille samt resten av osten. 


Morkler er klassifisert som giftige så de må behandles før man starter å lage mat med dem. Bløtlegg morklerne i to timer. Hell ut vannet og kok dem opp to ganger med nytt vann hver gang. 
Flere kanaler