PLANKEKJØRING: Denne kan du legge rett på grillen, forteller Christer Berens.
PLANKEKJØRING: Denne kan du legge rett på grillen, forteller Christer Berens. Foto: P4
Ørret på planke kjøper du ferdig i butikken og meningen er at du legger planken med fisken på rett på grillen eller i ovnen. Da vil planken gi smak til fisken og gjøre at den stekes fint.

Hvis du skal grille fisken griller du den først på full varme i fem minutter før du tar av midtvarmen på grillen og lar fisken kun få varme fra sidene i de siste 15 minuttene.

Plankeørret:
Sett ovnen på 130 grader
Stek fisken i fem minutter uten å gjøre noe med den
Ta fisken ut av ovnen og krydre med salt og pepper og hell olivenolje over
Sett fisken tilbake i ovnen og la den stå i 15 minutter
Når fisken flaker seg er den ferdig

Pass på at du ikke steker fisken for lenge, hvis hvite proteiner kommer ut av fisken har den stekt for lenge. 

Server retten med kokte nypoteter og en kald saus.

Kald saus:
Creme fraiche
Majones
Sitron
Urter - bruk de du er glad i, men et eksempel er basilikum og persille

Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper

Til denne retten passer det godt med rosévin eller hvitvin.

Flere saker

Naive foreldre kan gi mer ungdomsfyll - Ungdom vil drikke mer ansvarlig hvis de ikke får smake alkohol hjemme før de fyller 18 år. Lørdag 14.09 2019
Flere kanaler