I samarbeid med
GRILLET LAKS: Stek laksen i smør og olje for å få en fin farge, og saftig innvendig.
GRILLET LAKS: Stek laksen i smør og olje for å få en fin farge, og saftig innvendig. Foto: P4, Frida Giskås
Slik lager du pasta med ramsløkspesto og grillet laks

Oppskrift til 4 personer
500 gram laks i terninger
4 stilker oppkuttet  vårløk
12 cherry tomater delt i fire
Olje og smør til steking
320 gram pasta
200 g sukkererter

Laks
Foto: P4, Frida Giskås

Bruk teflonpanne
Stek vårløken slik at den blir mør men ikke brent og sett til siden.
Salte og peppre laksen og stek den i en blanding av olje og smør slik at den får farge, men fortsatt er litt rosa i midten, tar ca to minutter. Slå av varmen og bland inn vårløk, sukkererter og tomat.

Kok pastaen. Helst en bred variant slik at sausen setter seg på pastaen . Jeg brukte penne rør.


Ramsløkspesto

1 dl hakket ramsløk
3.ss pinjekjerner
3 ss revet parmesan
1-1,5 dl olivenolje
2 ss lime eller sitron

Bland alt unntatt oljen og kjør med en stav mikser til det blir glatt, tilsett oljen litt etter litt

Servering.
Hell den rykende varma pasten i en bred skål tilsett ca. halvparten av pestoen og rør godt. Legg på laks, tomat og vårløk. Hell over resten av pestoen eller sett  i en skål ved siden av

Gressløk
Foto: P4, Frida Giskås


Annet godt man kan gjøre med ramsløk 

Ramsløksmør til fire personer

20 ramsløkblad
1 ss sitron saft
1 ss sitronskall
100 gram smør

Kjør alt i en blender og smak til med litt salt og pepper. Gjør gjerne dobbel prosjon og frys inn.

Fantastisk at ha på stekt kjøtt eller fisk

Ramsløksdressing

20 ramsløksblad
3 ss olivenolje
1 s sitronsaft
2 dl Creme fraiche

Kjør alt uten rømme i en blender og bland det sen  sammen med  rømmen. Server til fisk eller bruk som salatdressing.

Flere kanaler