Foto: P4
  • Christer del 1
    02.01.15
    01:46
    02.01.15
    01:46
  • Christer del 2
    02.01.15
    05:08
    02.01.15
    05:08
  • Christer del 3
    02.01.15
    05:35
    02.01.15
    05:35
Viktige tips fra Christer:
- Ovnen skal være så varm som mulig. 250 grader eller mer.
- Formen pizzaen stekes i skal være forvarmet. 
- Ikke for mye tomatsaus på bunnen for da blir den ikke sprø.
- Osten strøs over tomatsausen før de andre ingrendiensene legges på. 

Den originale osten til pizza er Mozzarella. Personlig synes jeg det blir for kjedelig med bare en ost, så jeg blander forskjellige oster. Gjerne sterke som parmesan eller muggost. Cheddar eller vellagret Norvegia er også godt. 

Pizzadeig:
(Nok til en 40 cm pizza)

375 g hvetemel
2 dl vann
2 ts tørrgjær eller 20 g vanlig gjær
1,5 ts salt
3 ss olivenolje

1. Bland sammen mel, gjær og salt i en bolle
2. Bland i halvparten av vannet og rør godt med en tresleiv
3. Bland i nok av resten av vannet og oljen slik at deigen er myk og lett å jobbe med. Deigen skal ikke være klissete.
4. Ta deigen ut av bollen og klask den ned på arbeidsbenken.
5. Kna deigen hardt og godt i 10 minutter. Form deigen til en ball.
6. Dekk innsiden av en annen bolle med ca 1 ts extra virgin olivenolje og legg på deigen i bollen.
7. Dekk over med plastfilm og la deigen heve seg til ca dobbel størrelse (vær tålmodig). Det gjør ingenting om deigen står litt lenger heller.
8. Ha et tynt lag durumhvetemel eller grovt maismel på arbeidsbenken.
9. Slå ned deigen og enten trykk den flat med fingrene, rull den ut med kjevle eller trill den ut rundt på fingertuppene til perfekt fasong.

Tomatsausen:
2 ss god olivenolje
3 fedd hvitløk, finhakkede
1/2 løk, finhakket
900 g knuste hermetiske tomater
1 ss sukker
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket merian
1 ss tørket basilikum
3/4 ts salt

1. Varm olje i en gryte
2. Fres hvitløk i 1 minutt
3. Tilsett løk og fres videre i ca 5 minutter til løken er myk.
4. Ha i alle de andre ingrediensene og småkok sausen videre i 30 minutter

Pizzafyll
Velg selv hva du vil putte på pizzaen!

Pizza
Foto: P4

Flere kanaler