Christer er tilbake fra ferie og lager nydelig mat som passer sommeren! Video: P4
Oppskrift svinekjake for 4 porsjoner:

Gryte
Foto: P4


Du trenger:
800 gr svinekjake
150 gr tørrsaltet bacon
2 store gule løker
50 gr bløtlagte russiske erter eller lignende
1 mørk øl
2 spiseskjeer tomatpuré
1 teskje grønnpepper
1 teskje rosépepper
3 spiseskjeer smør
1,5 spiseskjeer hvetemel
Salt og pepper
2 spiseskjeer hakket persille
1 halv fersk chili

Slik gjør du:
1. Stek svinekjakene sammen med løk og bacon til det får farge.
2. Tilsett tomatpuré, rosépepper, grønnpepper og chili.
3. Tilsett russiske erter sammen med vannet samt øl. 
4. Sett inn gryten i ovnen. Minimum 2 timer på 170 grader - gjerne lengre, men da må temperaturen synke. F.eks 90 grader i 8 timer. Retten blir bedre desto lengre den tilbredes.
5. Når gryten er ferdigkokt smelt smør sammen med melet i en gryte/kjele og sil over kraften fra gryten, og kok i ca 5 minutter til du får en sauskonsistens.
6. Tilsett resten av gryten, og smak til med salt og pepper. Strø over persille og server sammen med potetstappe eller vanlig kokte poteter.

PS: Skal gryten kun kokes i to timer bør ertene bløtlegges i minimum tre timer. Skal den koke i 8 timer må det bløtlegges i 30 minutter.

Flere saker

Håper å nå langt med demonstrasjon I kveld avholdes det en demonstrasjon for arbeidsavklaringspengene foran Stortinget. Onsdag 22.05 2019
Flere kanaler