Slik lager du taco enchiladas av pulled beef! Video: P4
  • Nytelsesfredag med Christer Berens - del 1
    28.11.14
    04:01
    28.11.14
    04:01
  • Nytelsesfredag med Christer Berens - del 2
    28.11.14
    05:15
    28.11.14
    05:15
6 personer:

Kjøttet:
1,5 kg entrecote eller annet fettrikt oksekjøtt
1 ss carry
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts svart pepper
1 ts knust fennikelfrø

Slik gjør du:
1. Gni alt krydderet inn i kjøttet
2. La kjøttet ligge minimum en time på kjøkkenbenken eller gjerne i kjøleskap over natten.

I gryten:
1 dl kikkoman/soyasaus
2 dl hakkede tomater
0,5 dl tomatpure
3 stk løk i skiver
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts chilipepper. Dette kan varieres.

Slik gjør du:
1. Bland løk, salt og sukker sammen i en gryte. La det ligge i 10 minutter
2. Legg i tomatpure, tomater og soyasaus
3. Legg kjøttet på toppen og sett på lokk
4. Sett inn gryten i en forvarmet ovn på 180 grader
5. Senk temperaturen etter 20 min. Hvis du senker til 140 grader må kjøttet stå i minst fire timer. Hvis du senker til 100 grader må det stå i åtte timer.

Servering:
Perfekt i tacolefser. Kan gjerne rulles og gratineres mest på toppen som vist på bildet over.
Men det er også godt i hamburgerbrød, eller som en matrett med ris.
Godt tilbehør er rømme, tomatsalsa og avokado.

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler