Slik lager du taco enchiladas av pulled beef! Video: P4
  • 28.11.14
    Nytelsesfredag med Christer Berens - del 1
    4 min
  • 28.11.14
    Nytelsesfredag med Christer Berens - del 2
    5 min
6 personer:

Kjøttet:
1,5 kg entrecote eller annet fettrikt oksekjøtt
1 ss carry
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ts svart pepper
1 ts knust fennikelfrø

Slik gjør du:
1. Gni alt krydderet inn i kjøttet
2. La kjøttet ligge minimum en time på kjøkkenbenken eller gjerne i kjøleskap over natten.

I gryten:
1 dl kikkoman/soyasaus
2 dl hakkede tomater
0,5 dl tomatpure
3 stk løk i skiver
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts chilipepper. Dette kan varieres.

Slik gjør du:
1. Bland løk, salt og sukker sammen i en gryte. La det ligge i 10 minutter
2. Legg i tomatpure, tomater og soyasaus
3. Legg kjøttet på toppen og sett på lokk
4. Sett inn gryten i en forvarmet ovn på 180 grader
5. Senk temperaturen etter 20 min. Hvis du senker til 140 grader må kjøttet stå i minst fire timer. Hvis du senker til 100 grader må det stå i åtte timer.

Servering:
Perfekt i tacolefser. Kan gjerne rulles og gratineres mest på toppen som vist på bildet over.
Men det er også godt i hamburgerbrød, eller som en matrett med ris.
Godt tilbehør er rømme, tomatsalsa og avokado.

Flere saker

Må sørge for økt bemanning Hvis ikke forholdene for landets jordmødre bedres, vil det få alvorlige konsekvenser for de fødende. Fredag 16.08 2019
Flere kanaler