I samarbeid med
DEILIG LAKS: Christer viser deg hvordan du kan få restaurantfølelsen hjemme.
DEILIG LAKS: Christer viser deg hvordan du kan få restaurantfølelsen hjemme. Foto: P4
38-graders laks med pisket rømme og lakserogn.

Ingredienser til fire personer:

400 gram laksefilet.
En boks lakserogn ca 50 gram
2 dl rømme
2 ss sitronsaft
2 ss hakket dill
1 ss revet pepperrot (kan sløyfes)
2 ss hakket gressløk 
Hvit pepper

Sett ovnen på 70 grader, sett et termometer i laksen og stek den til 35 grader (tar ca 20 min). Ta den så ut av ovnen, den skal da gå opp til 38 grader.
Pisk rømme til den blir litt luftig (ikke for lenge for da skiller den seg og blir til smør).

Bland rømme, sitronsaft, pepperrot, dill og gressløk sammen.
Skjær laksen i skiver og fordel den på tallerkner.

Fordel rømme på tallerknene og topp med rogn og pynt med litt dill, avslutt med litt nykvernet pepper.

Server med en god hvitvin laget på riesling-drue.

Flere kanaler