DANSK GODBIT: Du har et godt måltid i vente, om du serverer frikadiller til helgen.
DANSK GODBIT: Du har et godt måltid i vente, om du serverer frikadiller til helgen. Foto: Shutterstock
For 4 personer


Dette trenger du:
Ca 600 gram svinekjøttdeig
1 tsk salt
1 stor finhakket løk
1 egg
4 ss brødkrum eller 2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 dl øl (kan byttes ut med melk)
pepper
Litt allehånde eller revet muskatnøtt

Slik gjør du det:
1. Start med å blande salt og kjøttet godt. 
2. Tilsett resten av ingrediensene og rør ytterligere. Kan med fordel stå i 30 minutter.
3. Form frikadellene med to skjeer slik at de likner på et lite egg
4. Stek i en blanding av smør og olje til de er nesten helt gjennomstekte og legg til siden.

Saus

Dette trenger du:
2 ss. hvetemel
2 ss. smør
1 terning av kjøttbuljong
1 dl krem fløte
1 ss soyasaus
Ca 3 dl varmt vann
1 ss. syrlig frukt gele/syltetøy for eksempel tyttebær.
Litt allehånde eller revet muskatnøtt (kan sløyfes)
Salt og pepper

Slik gjør du det:
1. Smelt smør, mel og buljong i den samme stekepannen som du har stekt frikadellene .
2. Når melet har fått litt farge tilsett fløten og soyasusen øk varmen 
3. Tilsett vann og kok under omrøring i ca 5 minutter. 
4. Tilsett vann underveis, mengden vann varier.
5. Smak til med gele/syltetøy og krydder
6. Senk varmen når sausen har rett konsistens og legg i frikadellene.

Server med kokte poteter og grønnsaker

Flere saker

Håper å nå langt med demonstrasjon I kveld avholdes det en demonstrasjon for arbeidsavklaringspengene foran Stortinget. Onsdag 22.05 2019
Flere kanaler