DANSK GODBIT: Du har et godt måltid i vente, om du serverer frikadiller til helgen.
DANSK GODBIT: Du har et godt måltid i vente, om du serverer frikadiller til helgen. Foto: Shutterstock
For 4 personer


Dette trenger du:
Ca 600 gram svinekjøttdeig
1 tsk salt
1 stor finhakket løk
1 egg
4 ss brødkrum eller 2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 dl øl (kan byttes ut med melk)
pepper
Litt allehånde eller revet muskatnøtt

Slik gjør du det:
1. Start med å blande salt og kjøttet godt. 
2. Tilsett resten av ingrediensene og rør ytterligere. Kan med fordel stå i 30 minutter.
3. Form frikadellene med to skjeer slik at de likner på et lite egg
4. Stek i en blanding av smør og olje til de er nesten helt gjennomstekte og legg til siden.

Saus

Dette trenger du:
2 ss. hvetemel
2 ss. smør
1 terning av kjøttbuljong
1 dl krem fløte
1 ss soyasaus
Ca 3 dl varmt vann
1 ss. syrlig frukt gele/syltetøy for eksempel tyttebær.
Litt allehånde eller revet muskatnøtt (kan sløyfes)
Salt og pepper

Slik gjør du det:
1. Smelt smør, mel og buljong i den samme stekepannen som du har stekt frikadellene .
2. Når melet har fått litt farge tilsett fløten og soyasusen øk varmen 
3. Tilsett vann og kok under omrøring i ca 5 minutter. 
4. Tilsett vann underveis, mengden vann varier.
5. Smak til med gele/syltetøy og krydder
6. Senk varmen når sausen har rett konsistens og legg i frikadellene.

Server med kokte poteter og grønnsaker

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler