Er du opptatt av å være trendy i matveien, bør du sjekke ut denne ukens rett fra Christer Berens.

I 2017 er det nemlig gatemat som gjelder, og vår ultrahippe svenske disker derfor opp med Steamed Buns.

Denne retten er enklest å lage i en bambus-steamer, men har du ikke det så fortvil ikke.

Du kan nemlig bruke en langpanne med vann i. 

Sett ovnen på 100 grader, ha kokende vann i langpannen, og sett en stekeplate over.  Damp bollene i ca 25 minutter, med papir under, slik at de ikke fester seg.

Du trenger:
525 gram hvetemel
1/2 ss finmalt sukker
1 ss tørrgjør
5 dl melk
1 ss solsikkeolje
1 spiseskje eddik

Slik gjør du det:
1. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Løs opp gjær og salt i en spiseskje lunket vann og bland det med melet. 
Bland så inn melk, olje og eddik og 2 dl vann og kna det til en deig.
2. Når deigen er glatt, legg den i en bolle, med et håndkle over. La ligge til heving i et par timer, eller til deigen har doblet seg i størrelse.
3. Kjevle først deigen flat, så ruller du den sammen som en pølse, som er ca 4 cm tykk. 
Pølsa deles deretter i biter på ca 4 cm lengde.
4. Rull bollene runde, og la de hvile noen minutter.
5. Så kjevler du hver bolle flat, smører de med litt olje, og bretter de i to. Husk å ikke klemme de sammen.
6. Legg et håndkle over deigen slik at den ikke tørker inn, og etterhev i nye 1,5 time eller til deigen har doblet seg. 
7. Damp bollene i ca 8 minutter. Dette må gjøres i flere omganger, ettersom du nok ikke vil få plass til alle i steameren din.
8. Åpne bollene og ha i fyllet.

Serveres med med friske grønnsaker.



Pulled Pork:
Men man må jo ha noe i bollene også, og til det anbefaler vi Christers Pulled Pork fra 2014.

Merk at denne oppskriften er for 6-8 personer, og tar rundt 8 timer å lage.

1,5 kg benfri svinekam

Saus/marinade:
1 dl soyasaus
2 ss brunt sukker
1 chili uten frø
3 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ss worchestersaus
1 ts karri
2 dl knuste tomater


Krydderblanding:
2 ss salt
2 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ss kummin
1 ss korianderfrø
3 ss sennep, helst Dijon
1 ss sukker (helst brunt rørsukker)


1.    Gni inn krydderblandingen i kjøttet og la stå i minimum en time i romtemperatur (gjerne over natten).
2.    Bland alle ingrediensene til marinaden. Varm opp og kjør med en stavmikser til en jevn masse.
3.    Legg kjøttet sammen med marinaden i en gryte, sett på lokk og sett inn ovnen.
4.    Stek i ovnen på 125 grader i ca. 6-8 timer. Tilsett vann underveis hvis marinaden blir for tørr.
5.    30 minutter for servering: Øk varmen til 170 grader og øs marinade over kjøttet jevnlig.


Saus:
1.    Hell marinaden over i en kjele og kok opp.
2.    Tilsett litt vann hvis sausen er for tykk før du koker opp. 
3.    Smak til med salt og eventuelt mer krydder.




Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Flere kanaler