Nytelsesfredag

Christer serverer italiensk salat, men kanskje ikke slik du tror

På Italias nasjonaldag disker Christer Berens opp med en sommerlett salat med italienske smaker.

HJEMMELAGET DRESSING: Mikser man gorgonzola og crème fraîche får man en smakfull dressing. Foto: P4
HJEMMELAGET DRESSING: Mikser man gorgonzola og crème fraîche får man en smakfull dressing. Foto: P4

For mange er italiensk salat noe du kjøper på boks i butikken. For Christer Berens er det noe helt annet.

– Italienerene har respekt for råvarene, sier Berens.

Han er imidlertid fullt klar over at italienere muligens aldri ville blandet så mange ingredienser i én rett som han gjør i salaten sin.

– Italienerne er fantastiske og sprudlende mennesker, men når det kommer til mat er de ganske sedelige, påpeker Berens.

Salaten er altså stappfull av italienske ingredienser, men resultatet er ikke veldig italiensk.

Saken fortsetter under bildet.
sdf
– ITALIENERNE HAR RESPEKT FOR RÅVARENE: Christer Berens hyller italienernes evne til å la råvarene skinne. Foto: P4

LES OGSÅ: Christers deilige aspargesretter

Den gode vinen 
Berens sverger til spesielt to ting når han lager salat.  Det er å skylle salatbladene i kaldt vann før man bruker en salatslynge for å tørke dem.

I tillegg anbefaler han at man bruker en stor bolle for å enklere fordele olivenoljen og hvitvinseddiken jevnt.

Til den lette og smaksrike salataen anbefaler vinkelneren og matentusiasten en tørr rosévin.

Dette trenger du til salaten med italienske smaker:
Ruccola
Crispsalat
Grønn asparges, kokt
Gode tomater 
Vårløk
Mozzarella (laget på bøffelmelk)
Fersk basilikum
Lufttørket skinke, for eksempel parmaskinke
Gorgonzola
Creme Fraiche
Olivenolje
Hvitvinseddik
Salt og pepper

Slik gjør du:
Kok aspargesen mør, og legg den i kaldt vann.

Vask salaten i kaldt vann og  tørk i salatslynge for å få den så sprø som mulig.

Kutt tomater og vårløk, og bryt mozzarellaen i biter.

Bruk stavmikser og visp sammen 3/4 creme fraiche og 1/4 gorgonzola til en dressingkonsistens.

Bland salatbladene med litt olivenolje og eddik like før du skal anrette.

Anrett tallerkenen med ingrediensene. Ikke glem skinken, dressingen og den deilige og ferske basilikumen!

Boun appetito!

dsfs
VIN TIL MATEN: Til den lette salaten anbefaler Berens en tørr rosévin.


LES OGSÅ: Slik lager du Patentare – en smakfull helgefrokost