I samarbeid med
DEILIG HØSTGRYTE: Prøv Christers deilige høstgryte i helgen!
DEILIG HØSTGRYTE: Prøv Christers deilige høstgryte i helgen! Foto: P4
Gryter er genial mat - lag det en dag du har tid, og du kan spise det flere dager senere. Det er ingenting i veien for å lage denne gryta på kjøkkenet hjemme, og så ta den med seg på hytta for å spise i helga!

P4s mat- og vinekspert Christer Berens byr i dag på deilig Boeuf Bourguignon. Ifølge han består en ekte høstgryte av oksekjøtt, grønnsaker og masse rødvin. Uten noe animalsk fett blir denne gryten enda mektigere - og bedre!

Boeuf Bourguignon
700 g oksekjøtt, helst høyrygg
1 dl tomatpuré
2-4 dl rødvin
2 løk i terninger
2 gulrøtter i terninger
100 g sellerirot i terninger
200 g grønne bønner
4 dl sopp
3 fedd hvitløk
2 spiseskeier soyasaus
1 kjøttbuljong (kan sløyfes)
Chili etter smak
Salt, pepper og hakket persille til servering
Olje til steking

Brun kjøttet, grønnssaker og soppen. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré og soyasaus, øk deretter varmen til det høyeste og tilsett rødvin. Kok under omrøring i to minutter. 

Senk varmen og la det småputre i to timer. Hvis du vil kan du heller sette gryten i ovnen - da kan den stå i ca to timer på 140 grader, eller på 90 grader i rundt 5-6 timer.

Potetmos
600 g poteter
1 dl fløte
100 g smør
2 ss revet pepperrot
2 ss hakket persille
Salt og pepper

Kok potetene møre og hell av vannet. Mos potetene, tilsett fløte og kok opp. Senk varmen og rør inn smør, pepperrot, persille, salt og pepper. 

Tips: Gryten kan du variere uendelig, bare bruk de grønnsakene du har lyst på. Tilsett gjerne tørkede urter eller laurbærblad. Det viktigste er uansett tomatpuré, rødvin og løk!
Flere kanaler