CHRISTERS BURSDAG: Gjengen har disket opp med hver sin rett i anledning bursdagskalas.
Christers bursdagskalas
Vår favorittsvenske fyller 55 år og vi lurte han trill rundt med en treretters.
Av Aylin ForsethlundFredag 03.12 2021
Del
Treretters-menyen består av chipotle-pølse i pinnebrød, eplepai og kanelboller! Et realt festmåltid som gjerne kan nytes med gode venner, champagne og øl.
Øystein serverer dette til forrett:
«Chipotle-pølser i pinnebrød»
Ingredienser
Gode pølser, med chipotle i.
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje
2 del lunkent vann
Sett ovnen på 200 grader.
Bland sammen det tørre.
Tilsett olje og vann og rør det sammen til en glatt deig. Den må ikke være for klissete!
Deigen vikles rundt pølsene og stekes i ovn til brødet er gyllent.
La de avkjøle og server gjerne med sennep, peanøtter og øl til. Pølserullene kan varmes opp igjen på bål eller i en stol foran ovnen hjemme.
Hovedretten står Bjørn for:
«Mammas eplepai»
Ingredienser
100 g smør
En del mel
1 dl vann
En skvett eddik
1 liter eplerbiter
Kanel
Sukker (eller stevia)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader.
Skrell og rensk epler og skjær dem i biter.
Skjær opp smøret, og kna det sammen med noe mel.
Tilsett vann og eddik, og mer mel.
Kna en stund, og del deigen i 1/3 og 2/3.
Kjevl ut den store delen og legg den i en rektangulær paiform.
Legg i eplene, og strø med sukker og kanel.
Kveld ut den lille deigen og legg på som lokk. Tett godt på sidene.
Stikk jevnt med hull i lokket med en gaffel.
Sett i ovnen i 35 minutter. La den gjerne hvile noen minutter etterpå.
Serveres gjerne med pisket krem.
Kos deg!
Marte avsluttet det hele med:
Julete kanelboller som er inspirert av «Trines Matblogg»
Ingredienser
Deig:
950 g hvetemel
5 dl kald melk
Ca. 10 g fersk gjær
1 egg
180 g sukker
1 ts salt
150 g romtemperert smør
Fremgangsmåte
Bland alt utenom smør & salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Kjør i 15 min. Ha i smør & salt – kjør i 15 min til. Middels tempo.
La heve i kjøleskap over natten/ca. 12 t.
La deigen få tilnærmet romtemperatur før den kjevles ut & fylles med:
Fyll:
160 g romtemperert smør
150 g brun farin
3 ss kanel
Revet skall fra 2 økologiske, godt vaskede appelsiner
Revet marsipan (ca ½ ferdigkjøpt ‘pølse’)
Lag fine snurrer/knyter (sjekk Trine’s nydelige blogg for framgangsmåte), pensle med egg og strø på skivede mandler. La heve i 40 min.