I samarbeid med
CHRISTERS BURSDAG: Gjengen har disket opp med hver sin rett i anledning bursdagskalas.
CHRISTERS BURSDAG: Gjengen har disket opp med hver sin rett i anledning bursdagskalas.
Treretters-menyen består av chipotle-pølse i pinnebrød, eplepai og kanelboller! Et realt festmåltid som gjerne kan nytes med gode venner, champagne og øl.

Øystein serverer dette til forrett:

«Chipotle-pølser i pinnebrød»
Ingredienser

Gode pølser, med chipotle i.
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
1 ts salt
1 dl nøytral olje
2 del lunkent vann

Sett ovnen på 200 grader.
Bland sammen det tørre.
Tilsett olje og vann og rør det sammen til en glatt deig. Den må ikke være for klissete!
Deigen vikles rundt pølsene og stekes i ovn til brødet er gyllent.
La de avkjøle og server gjerne med sennep, peanøtter og øl til. Pølserullene kan varmes opp igjen på bål eller i en stol foran ovnen hjemme.

Øystein


Hovedretten står Bjørn for: 

«Mammas eplepai»
Ingredienser

100 g smør
En del mel
1 dl vann
En skvett eddik
1 liter eplerbiter
Kanel
Sukker (eller stevia)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell og rensk epler og skjær dem i biter.

Skjær opp smøret, og kna det sammen med noe mel.
Tilsett vann og eddik, og mer mel.
Kna en stund, og del deigen i 1/3 og 2/3.
Kjevl ut den store delen og legg den i en rektangulær paiform.
Legg i eplene, og strø med sukker og kanel.
Kveld ut den lille deigen og legg på som lokk. Tett godt på sidene.
Stikk jevnt med hull i lokket med en gaffel.
Sett i ovnen i 35 minutter. La den gjerne hvile noen minutter etterpå.
Serveres gjerne med pisket krem.

Kos deg!


eplepia


Marte avsluttet det hele med:

Julete kanelboller som er inspirert av «Trines Matblogg»
Ingredienser

Deig:

950 g hvetemel

5 dl kald melk

Ca. 10 g fersk gjær

1 egg

180 g sukker

1 ts salt

150 g romtemperert smør


Fremgangsmåte

Bland alt utenom smør & salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Kjør i 15 min. Ha i smør & salt – kjør i 15 min til. Middels tempo.

La heve i kjøleskap over natten/ca. 12 t.

La deigen få tilnærmet romtemperatur før den kjevles ut & fylles med:

 
Fyll:

160 g romtemperert smør

150 g brun farin

3 ss kanel

Revet skall fra 2 økologiske, godt vaskede appelsiner

Revet marsipan (ca ½ ferdigkjøpt ‘pølse’)


Lag fine snurrer/knyter (sjekk Trine’s nydelige blogg for framgangsmåte), pensle med egg og strø på skivede mandler. La heve i 40 min.

Stekes på 225 grader i 12-15 min.

Avkjøl og nyt!

marte
Flere kanaler