RÅTT: Rått kalvekjøtt med dressing og parmesan - anbefales!
RÅTT: Rått kalvekjøtt med dressing og parmesan - anbefales! Foto: P4
Carpaccio
4 personer

300-400 g kalv- eller oksefilét
6 ss majones
2 ss kremfløte
½ ts worchestersaus
Tabasco etter smak
50 g parmesan
Ruccolasalat
Salt
Pepper
Olivenolje
Bakepapir (hvis ikke kjøttet er halvfrosset)

  1. Dressing: Bland majones, fløte, worchestersaus og tabasco.
  2. Skjær kjøttet i så tynne skiver du klarer. Dersom det ikke er frosset må du legge det mellom to bakepapir som er smurt med olivenolje.
  3. Fordel kjøttet på tallerkenen. Pensle kjøttet med litt olivenolje og strø over salt og pepper.
  4. Fordel tynne skiver av osten over kjøttet. Legg på ruccolasalaten.
  5. Drypp over dressingen.

Denne retten passer best sammen med en vin fra Veneto, enten en hvit Soave eller en rød Corvina. 

NB: Denne retten lages tradisjonelt uten ost og olivenolje, men vi liker den best med litt mer smak.

Flere saker

Forebygging helt avgjørende Systematisk arbeid i hele kommunen er avgjørende for å hindre vold og overgrep. Torsdag 13.06 2019
Flere kanaler