I samarbeid med
MATGLAD: Dersom du ikke har funnet ut hva du skal servere i helgen, kan kanskje Christers chevretoast passe godt.
MATGLAD: Dersom du ikke har funnet ut hva du skal servere i helgen, kan kanskje Christers chevretoast passe godt. Foto: P4
Chevre og rødbeter
Start med å steke rundstykker og skjær chevren opp i jevne skiver på ca en halv centimeters tykkelse.
Legg chevren på rundstykkene og la det steke i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader - til du ser det smelter.

Christer brukte ferdig kokte rødbeter. Bak de i ca 30 minutter i ovnen. Her kan du også bake de sammen med gulrøtter og hvitløk ved siden av, for å få bort litt av jordsmaken.

Salat med karamelliserte valnøtter
Bland salat med basilikum, olivenolje og bringebæreddik. Bland det godt sammen.

For å karamellisere valnøttene i honning må du starte med en tørr panne og steke de i ca 5 minutter. Så helder du over Akasie-honning som vil smelte - og blander godt. 

Så kan du starte med å legge opp maten.

Legg salatblandingen først på tallerkenen. Del rødbetene opp i båter og fordel det utover. Du kan velge selv om du vil helle på litt ekstra honning, olivenolje eller bringebæreddik. Legg chevretoasten på midten. Strø så valnøttene jevnt over. Her kan du også bruke pinjekjerner.

Ikke så glad i geitost?
Programleder Marte Kaasa Artzen er ikke så glad i geitost, så Christer laget en egen toast med gulost. Noe som falt i smak.

Enkelt og godt!

Flere kanaler