Foto: Christer Berens/P4

Croque monsieur er en klassiker som er fantastisk god på en kald fredagskveld nå på høsten.

Den er enkel og kjapp å lage, så den er helt perfekt når man kommer fram til en litt kald hytte på fjellet og har kjørt langt.

Retten passer utmerket sammen med en kald øl eller en saftig rødvin. En kopp god varm te er heller ikke å forakte.

Og husk: En ekte Croque skal stekes i pannen og ikke i ovnen!

Ingredienser til 4 personer (hvis man bare ønsker én hver):

8 brødskiver. Loff eller surdeigsbrød

4 store skiver god skinke

Ost, type Gruyère, emmentaler eller en god norsk ost

Sterk sennep

Majones

Smør til steking

Slik gjør du:

1. Smør majones på skivene. Legg på ost, skinke og sennep, og legg en skive på toppen. Klem lett sammen.

2. Sett en stekepanne på middels til høy varme og ha i en stor klatt med smør. Når smøret er lett brunet, legger du i brødskivene. Disse skal stekes gyldne på begge sider.

Bruk en stekpanne som ikke smøret brenner seg fast i så lett, for eksempel teflon eller non stick-panne.

Hvis du steker mange skiver, kan du oppbevare dem i ovnen på 100 grader fram til servering.  

Når brødet er gyldent og osten har smeltet, er det klart for servering.


Flere saker

- Et problem over hele landet - Det må være mulig å få fritak fra fraværsreglene for å gjennomføre den obligatoriske trafikkopplæringen når det er trafikk på veiene. Fredag 21.09 2018
Flere kanaler