KRABBESALAT: Vi minnes sommeren med deilig krabbesalat
KRABBESALAT: Vi minnes sommeren med deilig krabbesalat Foto: Andreas Stjernvang/P4
P4s gourmetekspert Christer Berens gjør nettopp det når han fisker opp havets delikatesser og lager krabbesalat til helgen.

Ingredienser 5-6  pers:

- 1 ristet loffskive per person
- 2 rensete krabber
- 2 dl crème fraî che
- ½ dl majones
- 2 hakkete sjalottløk
- 1 hakket moden avokado
- 2 hakkete tomater
- Saften av en sitron
- Revet skall av en halv sitron
- Urter (etter smak): fersk persille, dill, og coriander.
- 1 ss revet fersk ingefær
- Salt og pepper

Slik gjør du:

- Enten kan du kjøpe to ferdigrenskede krabbeskjell, eller aller helst, rensk din egen ferske krabbe. Men husk å ta ut den skumle paven, sier Christer Berens, og forklarer at denne lille magesekken ligger bak hjernen.

 - Krabbe holder seg fint en dag i kjøleskapet. Har du krabberester, er det fint å lage salat av disse, gjerne med majones og sitron. Det går også godt an å fryse krabbe, men ta ut alt fra skallet, lyder rådet fra Berens.  

Bland hakkete grønnsaker, urter, crème fraîche, majones, og vend inn krabbekjøttet til slutt. Server salaten på ristet loff med friske salatblader til.
Krabbesalat
DELIKATESSE: Krabbe er noe av det aller best programleder Silje Stang vet. Foto: Andreas Stjernvang/P4

Vintips:
Crémant de Limoux er et vinområde som ligger i Pyrineene i Frankrike, og der man har produsert musserende vin lenger enn man har gjort i Champagne. Disse vinene passer utmerket til krabbesalaten.

Flere saker

Forebygging helt avgjørende Systematisk arbeid i hele kommunen er avgjørende for å hindre vold og overgrep. Torsdag 13.06 2019
Flere kanaler