I samarbeid med
Den grønne aspargesen er i sesong i Spania nå, og gjør seg kjempegodt sammen med serranoskinke og cottage cheese.
Den grønne aspargesen er i sesong i Spania nå, og gjør seg kjempegodt sammen med serranoskinke og cottage cheese. Foto: Andreas Stjernvang/P4

Å lage sin egen cottage cheese er veldig enkelt, og fra biproduktet får man et syrlig vann som er utmerket til å koke asparges i. Det gir aspargesen en ekstra smak av mild syrlighet i tillegg til sødmen som er i grønnsaken.

Dette trenger du til cottage cheese:

5 dl melk

5 dl kefir eller kulturmelk

2 ss sitron eller en spiseskje eddik

Fremgangsmetode:

Hell alle ingrediensene i en kjele og kok på svak varme. Væsken skiller seg ved 60 grader. Ta da kjelen til side og visp i ca 15 sekunder. La blandingen stå og kjøle seg ned i ca 20 minutter.

Hell så væsken i et finmasket nett eller kjøkkenhåndkle. Det du nå har i nettet er osten. La det renne godt av.

Øvrige ingredienser:

- En bunke tykke, grønne asparges

- Ca 12 cherrytomater delt i fire

- 100 gram serranoskinke

- 3 ss. olivenolje og 2 ts. sitronsaft blandet sammen

- Ristede pinjekjerner

- Salt og pepper

Fremgangsmetode og servering:

  1. Skrell og kok aspargesen i ca 5 minutter på middels til høy varme, i vannet som ble til overs fra ostelagingen
  2. Fordel skinken på fire tallerkener
  3. Legg opp asparges på hver tallerken og pensle dem med litt olivenolje
  4. Legg på tomater og strø over cottage cheese og pinjekjerner
  5. Ringle over resten av olivenolje-blandingen

Tips fra Christer:

Jeg pleier å gjøre det enkelt og kutte ut melk og sitron og kun koke opp kefir når jeg lager osten. Da blir sluttresultatet litt syrligere, og man kan ikke kalle det cottage cheese, men godt blir det likevel!

Til dette anbefaler jeg en vin fra New Zealand laget på Sauvignon blanc-druen.


Flere saker

Vinn TV-pakke verdt 50.000,-
Vinn TV-pakke verdt 50.000,- Mandag 30.03 2020
Christers luksuspizza
Christers luksuspizza Fredag 03.04 2020
Flere kanaler