SMAK AV JUL: Christers hjemmelagde medisterkaker
SMAK AV JUL: Christers hjemmelagde medisterkaker Foto: P4
  • 02.12.16
    2 min
  • 02.12.16
    3 min

Det er mye snakk om ribbe, pinnekjøtt og lutefisk nå om dagen, og nesten alle glemmer denne lille delikatessen.

For noe av det beste jeg vet, er gammeldagse medisterkaker med julekrydder og masse fløte i, slik at de blir luftige og smakfulle.

Medisterkaker og - pølser: 

- 500 g svinekjøtt

- 500 g sideflesk

- 400 g kalvekjøtt

- 4 ss potetmel

- 1,5 ts salt

- 1,5 ts malt pepper

- ½ ts malt muskat

- ¼ ts malt ingefær

- ¼ ts malt nellik

- ¼ ts timian

- ¼ malt allehånde

- 3 dl kremfløte

- 3 dl helmelk

Ca. 30-40 medisterkaker: 

1: Mal kjøttet i en kjøttkvern fire ganger og sideflesket to ganger, hver for seg. 

2: Legg kjøttdeigen i en blandebolle, og kna inn krydder og potetmel til det blir en seig deig.

3: Spe litt etter litt med fløtemelken. Stek en prøvekake og tilsett mer krydder hvis nødvendig. 

4: Form kakene etter ønsket størrelse, og stek i smør på middels varme.

Medisterpølser (Ca. 4-6 pølser)

1: Bruk samme deig til medisterpølser som til medisterkaker. 

2: Du trenger en kjøkkenmaskin med pølsestapper. Bestill fåretarm hos en slakter eller i ferskvaredisk i god tid.

3: Tre tarmen på pølsestapperen, og fyll den opp i passende lengder.

4: Pølsene må ikke være for fast stappet. 

5: Trekk pølsene i lettsaltet vann med hel pepper og laurbærblad i ca. 15 minutter.

Grovemedisterkaker og -pølser

For å lage grove medisterkaker og -pølser, bruker du samme fremgangsmåte, men maler kjøtt og sideflesk kun én gang, samt halverer mengden potetmel.

TIPS: 

Hvis det viser seg vanskelig å få tak i kalvekjøtt, kan dette erstattes med samme mengde svinekjøtt.

God helg! Hilsen Christer


Flere saker

KS: - Må skrote forslag fra om skattelegging av vannkraftverk Kraftkommuner frykter at de mister store inntekter hvis skatteleggingen av vannkraftverk endres. Tirsdag 14.01 2020
Krever turistskatt for å håndtere turismen Norsk reiseliv vil ha turistskatt for å håndtere økende turisme. Torsdag 16.01 2020
Flere kanaler