FREDAGSKOS: Ekte nytelser fra Christer Berens.
FREDAGSKOS: Ekte nytelser fra Christer Berens. Foto: P4
Vongole (hjerteskjell, som de heter på norsk) med pasta er en av mine favorittretter fra det italienske kjøkken. Vongole er like lett å tilberede som blåskjell, og kan varieres i det uendelige.

Jeg spiser det alltid når jeg er i Italia, men lager det sjeldent her hjemme, fordi de norske skjellene har en tendens til å ha mye sand i seg. Sørg for å velg ut de som ikke har sand på seg, så blir det kjempegodt.

Til 4 personer:

1 kilo vongole (hjerteskjell)
1 dl hvitvin
4 porsjoner spaghetti
Kjøttet av to tomater i terninger.
4 sjalottløk i skiver
2 hakkede hvitløksfedd
3 ss smør
2 ss hakket persille
2 ss sitronsaft
2.ss olivenolje

Slik gjør du:

1. Skyll skjellene i vann.
2. Kok spaghetti ett minutt mindre enn anvist på pakken.
3. Sett en kjele på middels varme tilsett olje, sjalottløk og hvitløk. Stek under omrøring i to minutter.
4. Tilsett skjellene og hvitvin, øk varmen og kok i ca tre minutter.
5. Senk varmen, og tilsett tomat og kapers.
6. Tilsett den varme spaghettien , smør og persille og rør rundt slik at alt blander seg. La stå på svak varme i noen minutter slik at smakene setter seg.

Server med godt brød, hilsen Christer.



Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler