TRADISJON: Christers julegløgg er blitt en tradisjon for mange.
TRADISJON: Christers julegløgg er blitt en tradisjon for mange. Foto: Shutterstock
Christers Julegløgg
Du trenger:
1 flaske rødvin
10 cl madeira eller portvin (kan sløyfes)
10-15 cl vodka, rom eller konjakk - eller aller best: P4s egen julesnaps (se oppskrift under)

Anbefalte krydder (noen kan utelates hvis du ikke har):
1 hel kanelstang
20 hele kryddernelliker
1 liten bit ingefær
1 knust stjerneanis
1 ts kardemommefrø
1/2 pomerans-skall
Litt appelsin-, sitron- eller mandarinskall
2-2,5 dl sukker (helst brunsukker)

Slik gjør du det:
Varm 1 dl rødvin, tilsett alle krydder og la det koke noen minutter slik at smakene trekkes ut. Tilsett sukker.
Tilsett resten av vinen og fra nå av må ikke gløggen koke for da forsvinner alkoholen.
Til sist tilsettes brennevinet.

Serveres sammen med rosiner og hakkete mandler, og pepperkaker, gjerne med litt gorgonzola.

P4s julesnaps

Dette er et tilbehør til julegløggen. Hell en liten skvett med gløggsprit oppi koppen sammen med de andre godsakene, og bring juledrikken opp på nye høyder.

 35 cl vodka
En liten skvett brandy/konjakk (kan sløyfes)
1/2 vaniljestang
1/4 kanelstang
4 nellikspiker (hele)
1/4 ts hele anisfrø
1/4 ts hele karvefrø
1/8 ts hele kardemommefrø
1 ss revet appelsinskall (ca. 1/8 av skallet på en hel appelsin)
1 ss revet sitronskall (ca. 1/8 av skallet på en hel sitron)

Bruk fantasien! Oppskriften behøver ikke følges slavisk.

GOD JUL!!

Flere saker

Håper å nå langt med demonstrasjon I kveld avholdes det en demonstrasjon for arbeidsavklaringspengene foran Stortinget. Onsdag 22.05 2019
Flere kanaler