I samarbeid med
FRISTENDE: Den trenger 40 dager på glass, men når julefreden senker seg kan du nyte hjemmelaget likør.
FRISTENDE: Den trenger 40 dager på glass, men når julefreden senker seg kan du nyte hjemmelaget likør. Foto: P4

Det er litt over en måned igjen til jul, likevel må vi tenke litt på juleforberedelsene allerede nå, i hvert fall hvis du har tenkt til å lage julelikør. Den har nemlig godt av å komme seg på glass i disse dager.

Christer Berens fantastiske julelikør trenger rundt 40 dagers lagringstid og er derfor den perfekte novemberhelgesysselen for deg som liker noe godt i glasset.

– Dette er en klassiker som vi lager hvert år, forklarer Christer mens han legger frem ingrediensene.

Dette trenger du til Christers julelikør:
1 vaniljestang

1 appelsin

1 Norgesglass eller liknende

40cl vodka eller rom (40%)

40 hele kaffebønner

40 sukkerbiter (ca. 1 dl)

Saken fortsetter under bildet

Julelikør
LANG TRADISJON: I mer enn ti år har Christer Berens laget julelikør i P4s Radiofrokost rundt 40 dager før jul. Det er ikke vanskelig, prøv selv i år! Foto: P4
 

Dette gjør du:
Hold en gaffel i den ene hånden, og en appelsin i den andre. Prikk gaffelen 40 ganger inn i appelsinen. Legg deretter appelsinen ned i norgesglasset.

– Vær påpasselig med å ha en appelsin som ikke er større en norgesglasset, formaner Christer.

Legg alle ingrediensene i glasset, og fyll på med sprit (en halv flaske på hvert glass), slik at appelsinen dekkes.

– Det sentrale tallet er 40. Hell i 40 kaffebønner og 40 sukkerbiter, forklarer mesterkokken.

Det er det samme om du bruker brunt eller hvitt sukker. Samtidig gir det brune kanskje en ekstra piff på smaken.

Steng deretter glasset, og la det stå i 40 dager.

Når disse dagene har gått, er likøren klar og kan nytes alene eller sammen med annet julegodt!