Det blir ikke mer sommer enn dette.
Det blir ikke mer sommer enn dette. Foto: P4

Oppskriften passer til fire personer:

2 kyllingbryst

1 Romanosalat eller annen crispy salat

En bunt grønn asparges

1 Mozzarella ost

1 fint skivet løk. Legges i vann i 20 minutter 

1 ss. Hakkede urter

1-2 tomater

Dressing

2 ss olivenolje

1tsk sennep

1 tsk eddik

2 ss friske urter

100 gram bær. Christer brukte bringebær, jordbær og stikkelsbær.


Slik gjør du det:

1. Bland alle ingredienser til dressingen i et desilitermål og kjør med stavmikser.

2. Del kyllingbrystet på langs og legg i en bolle. Salte og peppre og hell på en ss olivenolje. La stå stå i 20 minutter. Stek kyllingen.

3. Skrell og kok asparges uten lokk i 4 minutter. Ha litt salt og sukker i vannet. Sukker gjør aspargesen mer sprø. Kok uten lokk så beholder aspargesen sin fine farge. Legg i iskaldt vann for at stoppe kokingen

4. Vask salat og tørk den godt, ha litt salt pepper og olje på den 


Servering: 

Fordel salaten på tallerkner og legg på tomat, løk, asparges og kylling.
Bryt Mozzarella i små biter og fordel.
Strø urter over og ringle til sist dressingen over salten.
Server med godt brød til.


Flere kanaler