I samarbeid med
Christers ostesufflé
Christers ostesufflé Foto: Marit Kamsvåg

Ingredienser 

4 porsjoner

- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 5 stk egg
- 200 g jarlsberg (Her er det brukt både jarlsberg, parmesan og cheddar.) 
- Finhakket sjalottløk
- 1 ts salt

Framgangsmåte

  1. Lag først en tykk, hvit saus av smør, mel og melk.  Deretter kan sausen kjøles litt ned. Bland finhakket sjalottløk inn i smøret.
  2. Skill eggene. Rør så inn eggeplommer, revet ost og salt i sausen. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
  3. Hell over røren i en smurt ildfast form, stek nederst i ovenen ved 180 °C i ca. 45-50 minutter. Det er viktig å ikke åpne ovnsdøren før det er helt ferdig, da suffléen fort kan falle sammen. Server retten straks den er ferdig, husk at det er bedre å vente på  suffléen enn omvendt!
  4. Krydre til slutt med litt Muscat og ørlite cayennepepper.
Har du mye osterester til overs er ostesufflé en utmerket rett å lage.
Har du mye osterester til overs er ostesufflé en utmerket rett å lage. Foto: Marit Kamsvåg


Vel bekomme!

Oppskriften er hentet fra matprat.no


Flere kanaler