I samarbeid med
BLODPANNEKAKER: Christer disker opp med blodkost. FOTO: P4.
BLODPANNEKAKER: Christer disker opp med blodkost. FOTO: P4.

Du trenger:


Pannekaker:

· 1 liten løk, finhakket

· 3 egg

· 1 ts salt

· 1-2 ts Chinese Five Spice eller nellik og allehånde

· 2 ts lys sirup eller sukker

· 4 dl hvetemel

· 75 g smør

· 2 dl melk

· 4 dl blod

Tørrsaltet bacon

Rørte tyttebær


Saus:

· 1dl kremfløte

· 1 dl melk

· 70 gram brunost, G35


Fremgangsmåte:

Stek løken på svak varme med litt av smøret i to minutter, tilsett resten av smøret og skru av varmen.

Knekk eggene i en stor bolle.

Tilsett salt og sirup og alle krydder, rør om slik at det får en jevn konsistens.

Rør inn hvetemelet og bland sammen godt.

Tilsett løken og smøret, samt melk og blod i bollen før du igjen rører godt om.

La røren svelle.

Stek blodpannekakene på lav varme.

Stek frem til blodet er størknet på den ene siden, snu deretter pannekakene.

Stek bacon.


Saus:

Varm fløten og melken, tilsett så brunosten under omrøring. Kok opp og la den koke til den får sauskonsistens.


Servering:

Brett pannekaken og hell på litt saus. Legg på en skive bacon, og en stor skje tyttebærsyltetøy ved siden av.