PÅSKELAM: Denne smaker like godt på fjellet, som i byen.
PÅSKELAM: Denne smaker like godt på fjellet, som i byen. Foto: P4 / Kristian Bergh
Ingen påske uten Christers påskelam!

P4s mat- og vinekspert er som alltid på plass for å gi deg påskens beste middag.

– Jeg liker lammelår bedre når man ikke surrer det uten steker det slik at det likner på ribbesteik. Da får man mer stekeyte og den er fantastisk på lam, sier Christer.

Til 8 personer.

Du trenger:
1 lammelår
1 dl olivenolje
5 fedd knust hvitløk
3 tsk tørkede urter (provenceurter)
2 tsk salt
2 tsk knust pepper
Saften fra en liten sitron

Slik gjør du det:
Beine ut lammet og bred ut det slik at det ligner ribbestek. Gni inn krydrene og oljen, samt sitronsaft. La kjøttet ligge og bli romtemperert.

Dette skal i formen:
800 gram kuttede rotgrønnsaker
4 løk i biter
4 fedd hakkede hvitløksfedd
5 dl sopp 
3 store tomater i biter
2 dl vin, rød eller hvit. Har du ikke vin, kan du bruke vann
2 ss soyasaus
3 ss olivenolje

Slik gjør du det:
1. Bland alle ingredienser og legg i en ildfast form og sett inn i ovnen.
2. Sett ovnen på 220 grader. Når ovnen er varm legges lammelåret i med fettsiden opp.
3. Etter 20 minutter tas formen ut og kjøttet snus og dekkes med sølvpapir. Sett inn i ovnen og stek i ytterligere 10 minutter på 220 grader så senkes temperaturen til 90 grader. la stå i ca 2 timmer. Kan gjerne stå lenger.
4. Sett gjerne inn et termometer. Kjøttet er svakt rosa ved 66 grader.

Saus
Ta ut formen og pakk inn kjøttet. Legg rotgrønnsaker og løk til siden. Ta sopp, tomat og kraft i en kjele og kjør alt med en stavmikser under oppvarming.

Glad påsk!

Flere saker

P4s Sommerturné
P4s Sommerturné Tirsdag 18.06 2019
Rekordfå unge jenter får barn
Rekordfå unge jenter får barn Tirsdag 25.06 2019
Flere kanaler