KLASSIKER: Christer har gitt nytt liv til en gammel klassiker
KLASSIKER: Christer har gitt nytt liv til en gammel klassiker Foto: P4 / Kristian Bergh
Det begynner å bli en stund siden den gode, gamle rekecocktailen var «hot» på matfronten.

Men denne ukens toppmøte mellom Kim Jong Un og Donald Trump sendte interessen for den gamle 70-tallsklassikeren til himmels igjen.

P4s mat- og vinekspert Christer Berens er derfor i det nostalgiske hjørnet, og serverer rekecocktail - med en italiensk vri.

4 personer:

Rekecocktail:
ca 800 gram uskrelte reker
Sprø salat, for eksempel Romano-salat
2 tomater uten skall
2 stilker med vårløk
1 avocado
100 gram melon eller mango (kan sløyfes)
1 mozarella, helst fra bøffelmelk (la væsken renne godt av før du bruker den)

Saften fra en halv sitron
20 blader frisk basilikum
Nykvernet pepper

Dressing:
3 ss majones
2 ss rømme
1 ts ketsjup
1 ts konjakk e.l.
2 ts hakkede urter, for eksempel persille
1 fed finhakket hvitløk, helst fersk!

Saften fra en halv sitron.

Slik gjør du det:
1. Pill rekene, riv salaten og hakk alle grønnsakene.
2. Del opp mozarella, og bland alt sammen i en bolle. Skvis sitronsaft over.
3. Bland alle ingrediensene til dressingen sammen. Enkelt og greit.

Legg dressingen på rett før servering, da holder salaten seg sprø og frisk.

TIPS: Om du ønsker dressingen litt mer spicy, legg til en liten dæsj cayennepepper eller chipotlepepper.

Serveres med friske bobler, gjerne en prosecco.

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler