SOMMERFAVORITT: Alt som er godt her i verden, pakket inn i folie, og servert av Christer Berens.
SOMMERFAVORITT: Alt som er godt her i verden, pakket inn i folie, og servert av Christer Berens. Foto: P4 / Kristian Bergh
Sommeren er definitivt i gang, og vår mat- og vinekspert Christer Berens var han enkel i svaret da vi spurte hva ville gjøre i denne ukens Nytelsesfredag. 

Christer ville grille!

Med seg på taket av P4-bygget fikk Christer med seg programleder Marte Kaasa Arntsen, og sammen disket de opp en frisk og lett sommerett - rett fra grillen.

Ingredienser til 4 personer:
700 gram fisk - vi brukte laks, brosme og sei
1 nett med båskjell
3 hakkede tomater
200 gram løk - for eksempel sjalottløk, gressløk og vårløk
400 gram grønnsaker - vi brukte asparges, finhakket gulrot, fennikel og pakchoi
1 rød chili

100 gram smør
1 dl olivenolje
Friske urter - vi brukte rosmarin og salvie, det gir middelhavspreg. Kan også bruke dill eller estragon

Nypoteter

Salt
Pepper

Slik gjør du det:
1. Rens og damp blåskjellene, gjerne sammen med litt hvitvin. 
2. Fjern skallet og ta vare på kraften.
3. Del fisken i ca 3x3 cm biter, og hakk grønnsaker og løk. Det som trenger lang koketid må finhakkes.
4. Bland alt sammen i en bolle, sammen med ca 1,5 dl blåskjellkraft.
5. Fordel alt i folie. Husk å bruke dobbel folie, ettersom den lett går i stykker, og væsken lekker ut.
6. Legg alt på en forvarmet grill på 200 grader. Stekes i ca 10 minutter.

Serveres med kokte nypoteter og et glass hvitvin.

Og ikke minst, gled deg over den norske sommeren.




Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler