SOMMERFAVORITT: Alt som er godt her i verden, pakket inn i folie, og servert av Christer Berens.
SOMMERFAVORITT: Alt som er godt her i verden, pakket inn i folie, og servert av Christer Berens. Foto: P4 / Kristian Bergh
Sommeren er definitivt i gang, og vår mat- og vinekspert Christer Berens var han enkel i svaret da vi spurte hva ville gjøre i denne ukens Nytelsesfredag. 

Christer ville grille!

Med seg på taket av P4-bygget fikk Christer med seg programleder Marte Kaasa Arntsen, og sammen disket de opp en frisk og lett sommerett - rett fra grillen.

Ingredienser til 4 personer:
700 gram fisk - vi brukte laks, brosme og sei
1 nett med båskjell
3 hakkede tomater
200 gram løk - for eksempel sjalottløk, gressløk og vårløk
400 gram grønnsaker - vi brukte asparges, finhakket gulrot, fennikel og pakchoi
1 rød chili

100 gram smør
1 dl olivenolje
Friske urter - vi brukte rosmarin og salvie, det gir middelhavspreg. Kan også bruke dill eller estragon

Nypoteter

Salt
Pepper

Slik gjør du det:
1. Rens og damp blåskjellene, gjerne sammen med litt hvitvin. 
2. Fjern skallet og ta vare på kraften.
3. Del fisken i ca 3x3 cm biter, og hakk grønnsaker og løk. Det som trenger lang koketid må finhakkes.
4. Bland alt sammen i en bolle, sammen med ca 1,5 dl blåskjellkraft.
5. Fordel alt i folie. Husk å bruke dobbel folie, ettersom den lett går i stykker, og væsken lekker ut.
6. Legg alt på en forvarmet grill på 200 grader. Stekes i ca 10 minutter.

Serveres med kokte nypoteter og et glass hvitvin.

Og ikke minst, gled deg over den norske sommeren.




Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler