
Hvis du ikke går for pizza på selveste julekvelden, kan dette være en fin måte å få brukt litt rester i romjula.
Lag en pizzabunn som du foretrekker.
Pizzasaus
1 boks knuste tomater
1 sjalottløk
1 ts five spice-krydder
1 ts sukker
Litt salt
Hell tomatene i en finmasket sil og la renne av, men spar vannet. Stek løken på svak varme i litt smør til den blir blank, Tilsett resten av ingrediensene, unntatt tomatvannet. Kok på svak varme i ca 20 minutter og spe med tomatvannet hvis sausen blir for tykk. Avkjøl sausen.
Topping
Edamer ost
200 gram ferdigstekt ribbe i biter
100 gram julepølse i skiver
1 medisterkake i biter
Grønnkål
Valnøtter
Sett ovnen på høyeste varme, og bruk pizzafunksjon om du har. Bak ut pizzabunnen og fordel tomatsausen, etterfulgt av osten (som gjerne kan høvles på). Fordel resten av ingrediensene, og stek pizzaen til den er gylden.