NUTELLA: Sjokoladepålegg gjør seg også som deilig dessert
NUTELLA: Sjokoladepålegg gjør seg også som deilig dessert Foto: P4 / Kristian Bergh
Christer lar seg stadig inspirere av sin siste tur til Italia, og denne uken serverte han hjemmelaget dessert i Nytelsesfredag.

Til 4 - 6 personer:

Hjemmelaget Nutella
200 gram hasselnøtter

1 tsk vanilje sukker
1.5 dl melis
10g mørk sjokolade minimum 70% kakao
2 msk nøytral olje
¼ tsk salt

Slik gjør du det:
1. Rist hasselnøttene i ovnen på 200 grader i 15 minutter, gni av skallet med et håndkle.
2. Miks nøttene i en food prossesor til det begynner å komme ut olje.
3. Senk hastigheten og  ha i resten av ingrediensene å kjør til en glatt masse.

Holder seg godt i kjøleskapet en måned og er fantastisk sammen med is eller på ristet brødskive eller i vår Crema di Piemonte.

Mascarpone
1 egghvite som er pisket stiv sammen med 1 ss sukker
1 eggplomme 1 ss sukker kjørt til eggedosis
1 ss grappa eller god likør
1 kartong friske bringebær

Kjeks etter smak for eksempel  cantuccini, havrekjeks eller ladyfingers

Slik gjør du det:
1. Rør mascarpone i en stor bolle i ca 1 minutt. Vend inn eggedosis, pisket eggehvite og Grappa eller likør. Stell bollen kaldt
2. Knus kjeksen og legg i bunnen i hvert serveringsglass.
3. Tilsett mascarpone kremen
4. Tilsett 3-4 tsk Nutella på toppen og sett inn i kjøleskapet i minimum 30 minutter
5. Strø gjerne litt riven sjokolade og hakkedenøtter på toppen sammen med bringebæren.

Et glass portvin servert i 12-14 grader passer perfekt sammen

Flere saker

- Kan bli krise i eldreomsorgen - Det er en potensiell krise for eldreomsorgen at to av tre helsefagarbeidere jobber deltid. Onsdag 17.07 2019
Flere kanaler