NUTELLA: Sjokoladepålegg gjør seg også som deilig dessert
NUTELLA: Sjokoladepålegg gjør seg også som deilig dessert Foto: P4 / Kristian Bergh
Christer lar seg stadig inspirere av sin siste tur til Italia, og denne uken serverte han hjemmelaget dessert i Nytelsesfredag.

Til 4 - 6 personer:

Hjemmelaget Nutella
200 gram hasselnøtter

1 tsk vanilje sukker
1.5 dl melis
10g mørk sjokolade minimum 70% kakao
2 msk nøytral olje
¼ tsk salt

Slik gjør du det:
1. Rist hasselnøttene i ovnen på 200 grader i 15 minutter, gni av skallet med et håndkle.
2. Miks nøttene i en food prossesor til det begynner å komme ut olje.
3. Senk hastigheten og  ha i resten av ingrediensene å kjør til en glatt masse.

Holder seg godt i kjøleskapet en måned og er fantastisk sammen med is eller på ristet brødskive eller i vår Crema di Piemonte.

Mascarpone
1 egghvite som er pisket stiv sammen med 1 ss sukker
1 eggplomme 1 ss sukker kjørt til eggedosis
1 ss grappa eller god likør
1 kartong friske bringebær

Kjeks etter smak for eksempel  cantuccini, havrekjeks eller ladyfingers

Slik gjør du det:
1. Rør mascarpone i en stor bolle i ca 1 minutt. Vend inn eggedosis, pisket eggehvite og Grappa eller likør. Stell bollen kaldt
2. Knus kjeksen og legg i bunnen i hvert serveringsglass.
3. Tilsett mascarpone kremen
4. Tilsett 3-4 tsk Nutella på toppen og sett inn i kjøleskapet i minimum 30 minutter
5. Strø gjerne litt riven sjokolade og hakkedenøtter på toppen sammen med bringebæren.

Et glass portvin servert i 12-14 grader passer perfekt sammen

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
Flere kanaler