NYDELIG EPLEKAKE: Perfekt sesongmat
NYDELIG EPLEKAKE: Perfekt sesongmat Foto: P4
Eplekaken over alle eplekaker, i hvert fall om du er i Frankrike.

Det er vanskelig å lage noe enklere, som også er så  godt, ifølge Christer.

Bunn: 

- 100 gram sukker
- 1 vispet egg
- 120-150 g hvetemel
- En klype salt

Fyll: 

- 3 epler, helst norske
- 70 gram smør
- 1.5 dl sukker
- 0.5 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 

1: Start med bunnen, og bland sammen sukker og smør (bruk gjerne en foodprosessor). Tilsett egget, så melet litt etter litt.
Når du har en fin og fast deig. Sett den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
2: Sett ovnen på 215 grader.
3: Del eplene opp i båter. 
4: Smelt smør og sukker til lys karamell, tilsett eplene og stek i ca 10 minutter på svak varme. Hvis pannen er for liten, må det gjøres i to omganger.
5: Hell eplene over i en smurt form.
6: Kjevle ut deigen, og legg den som et lokk over formen. Prikk med en gaffel i lokket slik at det slippes ut litt luft under steking.
7: Kaken er ferdig når deigen har fått en fin, brun farge etter ca 10 minutter.

Server med pisket rømme som er tilsatt vaniljesukker, eller som vi gjorde i Nytelsfredag: Gomme.

God helg!
Hilsen Christer

Flere kanaler