NYDELIG EPLEKAKE: Perfekt sesongmat
NYDELIG EPLEKAKE: Perfekt sesongmat Foto: P4
Eplekaken over alle eplekaker, i hvert fall om du er i Frankrike.

Det er vanskelig å lage noe enklere, som også er så  godt, ifølge Christer.

Bunn: 

- 100 gram sukker
- 1 vispet egg
- 120-150 g hvetemel
- En klype salt

Fyll: 

- 3 epler, helst norske
- 70 gram smør
- 1.5 dl sukker
- 0.5 ts vaniljesukker

Slik gjør du: 

1: Start med bunnen, og bland sammen sukker og smør (bruk gjerne en foodprosessor). Tilsett egget, så melet litt etter litt.
Når du har en fin og fast deig. Sett den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
2: Sett ovnen på 215 grader.
3: Del eplene opp i båter. 
4: Smelt smør og sukker til lys karamell, tilsett eplene og stek i ca 10 minutter på svak varme. Hvis pannen er for liten, må det gjøres i to omganger.
5: Hell eplene over i en smurt form.
6: Kjevle ut deigen, og legg den som et lokk over formen. Prikk med en gaffel i lokket slik at det slippes ut litt luft under steking.
7: Kaken er ferdig når deigen har fått en fin, brun farge etter ca 10 minutter.

Server med pisket rømme som er tilsatt vaniljesukker, eller som vi gjorde i Nytelsfredag: Gomme.

God helg!
Hilsen Christer

Flere saker

Utga seg for å jobbe i barnevernet - dømt for overgrep En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei 11 år gammel jente. Torsdag 05.12 2019
Marie Fredriksson er død Den svenske popsangeren Marie Fredrisson er død, 61 år gammel. Tirsdag 10.12 2019
- Viktig at Vy vinner
- Viktig at Vy vinner Mandag 09.12 2019
Flere kanaler