GRILLGLEDE: Hvis du har anledning til å grille i helgen, er dette oppskriften å gå for.
GRILLGLEDE: Hvis du har anledning til å grille i helgen, er dette oppskriften å gå for. Foto: P4
Store deler av landet vårt bader i sol, og da er det lite som er bedre enn å grille. Men denne retten funker forsåvidt i alle typer vær, for det er lite som slår deilig grillmat.

I dag lagde P4s mat- og vinekspert, Christer Berens, grillede nakkekoteletter marinert i yoghurt og chili. En sikker vinner! 

Beregn en stor svinekotelett per person.

Ingredienser
Marinade:
1 dl yoghurt naturell
1 skivet løk
3 hakkede hvitløksfedd
1 hakket chili
2 ss hakkede urter, Christer brukte timian og rosmarin
2 ss sennep

Mariner kjøttet i minimum en time, eller gjerne over natten.

Tørk godt av kjøttet med papir før steking, ta på salt og pepper etter ønske.

Stek kjøttet på høy varme. Stek det et par minutter på begge sider til det får farge, og la det ferdigstekes på svak varme. Er du usikker på om kjøttet er helt ferdig, kan du skjære i det underveis for å se.

Sommerens beste kryddersmør
200 gr smør (lett temperert)
2 fedd hakket hvitløk
1 ts sennep
1-2 ts hakkede friske urter
1 ts frisk pepperrot eller fra tube
Litt salt og pepper

Rør alt godt sammen, sett det deretter kaldt. Hvis du liker kryddersmøret litt sterkere kan du ta i litt hakket frisk chili eller tørket chipotlepepper.

Christer anbefaler grillede asparges, tomater og skivede poteter som tilbehør. Bruker du tynne asparges, kan du steke dem to minutter på grillen. Er de tykkere, burde du førkoke dem i et minutt først.

Tomatene stekes et minutt på grillen, så er de klare. Potetene tar litt lenger tid, de må ligge rundt 15 minutter. Stek de skivede potetene først godt på full varme, la de så ligge på ettervarme. Pensle dem først med olje, og ta på salt og pepper etter ønske.

Flere saker

- Vil bli taxikollaps i Oslo Den seriøse delen av taxinæringa i Oslo vil kollapse med regjeringens nye reform. Tirsdag 14.05 2019
Flere kanaler